A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася чергова сесія сільської ради

Дата: 22.12.2022 16:54
Кількість переглядів: 287

16 депутатів зібралися сьогодні в залі засідань на чергову сесію сільської ради, аби розглянути одне з найголовніших питань – кошторис громади на наступний рік. Про проєкт бюджету-2023, який належало затвердити, інформувала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська. Оскільки це питання детально обговорювалося на засіданні бюджетної комісії, то в присутніх не виникало якихось додаткових запитань. Обранці погодилися із запропонованим проєктом розподілу цього бюджету між розпорядниками, адже надалі в нього ще неодноразово вноситимуться зміни.

 

Отже, відповідно до затвердженого сьогодні головного фінансового документу нашої громади, її бюджет у наступному році прогнозовано дорівнюватиме 56 млн. 195 тис. 430 гривень (без урахування освітньої субвенції).
«На жаль, ми живемо в такий час, що не знаємо, як складатимуться обставини завтра і які випробування чекають нас у майбутньому, – підсумував голова громади Віктор Дубович. – Аби не війна, ми б мали набагато кращі результати в нашій діяльності, натомість доводиться виживати, щоб утриматися «на плаву».

 

Далі депутати затвердили структуру і штатну чисельність сільської ради та низку цільових Програм: щодо організації безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій (інформувала начальниця відділу освіти Ірина Шерстюк); щодо фінансової підтримки КП «Нехворощанський сільський комунгосп» та КП «Нехворощанський ЦПМСД» (інформували відповідно їх керівники Денис Каракуця та Інна Коба); Програму підтримки молоді, Програму розвитку місцевого самоврядування, Програму профілактики правопорушень і боротьби із злочинністю та Програму ремонту й утримання автомобільних доріг на території СТГ (інформувала заступниця голови громади Зоя Короленко). Дали дозвіл на списання зношених основних засобів та матеріальних цінностей (інформувала начальниця відділу бухгалтерського обліку, звітності та контролю Ірина Кольба). Затвердили план роботи сільської ради на 2023 рік (інформувала секретарка сільської ради Світлана Бугорська). До всього розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних відносин та екології Олена Шийка).

 

В ході обговорення окремих питань депутат Володимир Замула порушив проблему утримання доріг на території громади, зокрема у Нехворощі та Соколовій Балці. Йшлося про те, що товариство «Чиста криниця», яке господарює на наших землях, перевозить цими дорогами урожай великоваговими автомобілями і таким чином руйнує дорожнє покриття, але при цьому не те що не прагне його ремонтувати, а навіть ухиляється від допомоги соціальній сфері.

 

Голова громади погодився з тим, що така проблема існує, і пояснив, що «Чиста криниця» ігнорує всі звернення. Хоча цими розбитими дорогами змушені їздити і землевласники, чиїми наділами користується агрофірма. Віктор Олександрович пообіцяв звернутися до поліції та дорожніх служб з проханням обмежити рух внутрісільськими дорогами великовагових автомобілів.

 

У «Різному» говорили про необхідність впорядкувати місця тимчасового накопичення твердих побутових відходів на територіях наших сіл. Після того В.Дубович оголосив сесію закритою. В її роботі взяли участь, як вказано вище, заступниця голови СТГ Зоя Короленко, а також заступниці Світлана Калініченко та Іванна Полухіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь