A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Нехворощанська ОТГ взяла участь у написанні відразу трьох проєктів Екологічних ініціатив

Дата: 17.05.2020 22:09
Кількість переглядів: 589

Фото без описуВперше Нехворощанська ОТГ взяла участь у написанні відразу трьох проєктів Екологічних ініціатив, вже підготовлених і поданих на обласний конкурс. Це завдяки співпраці з консультантом з бюджетних питань Офісу реформ у Полтавській області Ольгою ХОМЕНКО.

Проєкт «Екоклас під відкритим небом» підготувала вчитель Нехворощанського ЗЗСО Надія Дмитрівна ШЕРСТЮК. Він спрямований на створення навчального, безпечного і корисного середовища на території сільської школи для виховання ековідповідальних школярів, проведення різноманітних освітніх та розважальних заходів як для педагогічного колективу школи, так і для мешканців мікрорайону, молоді, школярів та їх батьків. Зона, де буде облаштовано Екоклас, матиме красивий естетично оформлений ландшафт, впорядковану територію, яку створять діти і дорослі разом. Це зробить освітній процес більш сучасним та інтерактивним, формуватиме екологічну свідомість у дітей та сприятиме втіленню практик екологічної поведінки; підтримуватиме ініціативність, творчість, самостійність. Вартість проєкту – 109 тис. 210 грн.

Проєкт «Облаштування зони відпочинку в парку села Маячка» також пов’язаний з важливістю підвищення естетично–культурної ролі у національному вихованні громади, серед яких зона відпочинку є особливою категорією, що спрямовує свою діяльність на задоволення соціокультурних потреб населення в умовах навколишнього природного (паркового) середовища. Адже Маячка – це Приорільський край з багатою історичною спадщиною та мальовничою природою. В селі проживає 565 осіб різних вікових категорій, а в літній період в село приїздять на відпочинок міські жителі. На даний час територія упорядковується, тому належить висадити зелені насадження, встановити альтанку, зробити освітлення, поставити лавочки для сидіння, викласти підхід до місця відпочинку тротуарною плиткою. Автор проєкту – депутат нашої ОТГ Надія Володимирівна РОМАНКО, а його вартість – 100 тис. грн.

Третій проєкт написали також маячківці (завідувачка публічної бібліотеки імені О.Левицького Ірина Миколаївна ШЕЛЕМБА) і називається він «Перетворимо сміття на гроші». Його вартість – 73 тис. 950 грн., а кінцева мета – придбати прес для побутових відходів. Зокрема, в описі цього проєкту сказано: «Через відсутність спеціальної техніки та відповідних умов для збирання, зберігання та транспортування частини відходів, що є придатною для вторинної переробки, на території громади, зокрема й у громадських місцях відпочинку, збільшується кількість хаотичних і невпорядкованих сміттєзвалищ. Ця проблема є комплексною. Її вирішення планується поступовими кроками. Першим завданням, що планується досягти в рамках даної Екоініціативи, є налагодження системи відсортування окремих елементів побутових відходів з подальшим пресуванням для безпечного транспортування до міських пунктів прийому вторсировини (ПЕТ, пластик, макулатура, тощо). Отримані від реалізації вторсировини кошти можуть спрямовуватися Нехворощанським комунгоспом на благоустрій та озеленення села. Проєкт має ряд економічних та соціальних наслідків, зокрема, дає можливість поступової окупності придбаного пресу для вторсировини, очищення територій від хаотичного засмітнення, санітарно-епідеміологічне та екологічне впорядкування лісосмуг, водоймищ, громадських місць, парків, узбіч, тощо».

Детальніше ознайомитися з цими проєктами можна за посиланнями:
https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/70
https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/77
https://smartregion.pl.ua/ei/projects/3/64

Усього на теренах області встигли зареєструвати 89 ініціатив на загальну суму 7,8 млн грн. Після перевірки на відповідність умовам розпочнеться громадське голосування.
За планом, можливість голосувати відкриється 20 травня на платформі Smart Region Полтавської області. До того часу робоча група має переглянути подані документи і підказати, що треба допрацювати, або відмовити у допуску до конкурсу.

Переможуть ті проєкти, які наберуть найбільшу кількість голосів, а загальну кількість переможців визначатиме робоча група. Тож будьмо готові підтримати ідеї наших заявників усією громадою, аби вони набрали якомога більше голосів та увійшли до числа переможців.

Також нагадуємо, що ці конкурси, у тім числі й «Екологічні ініціативи», є щорічними, тож можна готуватися до участі в них у наступному році, тобто вже зараз знаходити цікаві ідеї, розробляти їх та активно захищати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь