A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

10 грудня – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФУТБОЛУ

Дата: 10.12.2020 11:29
Кількість переглядів: 262

Саме 10 грудня, за рішенням Організації Об’єднаних Націй (ООН), святкується Всесвітній день футболу. Тож для вболівальників «гри у м’яч ногами» виникає хороша нагода ще раз згадати, яку гаму емоцій викликає найпопулярніша спортивна гра. Зокрема, ми згадуємо про величезне соціальне значення футболу, котрий, як жодне інше явище, вміє об’єднувати людей різних національностей, віросповідань, професій, вікових груп.

У нашій громаді теж люблять футбол. Дякуючи місцевій владі та небайдужому до цього виду спорту Віктору Олександровичу ДУБОВИЧУ, у Нехворощі свого часу з’явився майданчик зі штучним покриттям, де і в цю пору року проходять тренування та змагання. У кожному селі є свої футбольні команди.

У Нехворощі футбол теж має свою історію. Ще в першій половині ХХ ст. тут влаштовували футбольні баталії. Потім, у 1959 році, одним з організаторів місцевої футбольної команди був учитель фізичної культури середньої школи Євгеній Іванович ЛЮБИМСЬКИЙ, котрий виступав за команду майстрів класу «Б» (полтавський «Колгоспник») у першості Радянського Союзу. Після смерті Євгенія Івановича, місцеві любителі цього виду спорту започаткували проведення в селі розиграшу кубка району з футболу імені Є.І.Любимського, який проводили щорічно до 1984 р. Потім, у зв’язку з початком будівництва нової школи і відсутністю стадіону, була чотирирічна перерва.

У неділю, 26 червня 1988 року, з нагоди Дня молоді, відбулося урочисте відкриття нового стадіону. Звісно ж, того дня пройшли футбольні змагання. Зокрема, зіграли між собою ветеранські команди «Колос» (Нехвороща) та «Оріль» (Гупалівка). А 6 серпня 1989 р. відродили розіграш кубка району з футболу імені Є.І.Любимського. Тоді на полі зустрілися команди «Оріль» (Нехвороща), «Нива» (колгосп «Україна») та руденківська «Зоря». Кращим гравцям вручили пам’ятні сувеніри від колгоспу «Імені Ілліча».

У 1993 році з ініціативи великого любителя футболу, капітана сільської команди Володимира Івановича СКЛЯРА створили футбольну команду з числа ветеранів цього виду спорту. Крім того, В.Скляр знаходив час для тренування молоді, знаходив можливості брати участь у змаганнях на міжрайонному та обласному рівнях.

Сьогодні у них є свої послідовники – молоді вчителі фізкультури Ростислав Ігорович ЯЛОВЕГА та Олександр Геннадійович САВЧЕНКО, які тренують учнівську молодь.

Взагалі, про місцеву історію футболу можна говорити багато. Головне, що цей вид спорту існує і розвивається, що в нашій громаді є небайдужі керівники, меценати, які підтримують цей вид спорту.

З нагоди Всесвітнього дня футболу вітаю всіх його любителів. Гравцям зичу красивих голів, а вболівальникам - здоров’я, і хай завжди перемагають ваші улюблені команди!

Володимир ДЕГТЕРЕНКО,

інструктор-методист з фізичної культури

і спорту Нехворощанського відділу освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь