A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Міжнародний день людей похилого віку відзначається в усьому світі у перший день жовтня.

Дата: 01.10.2021 11:37
Кількість переглядів: 275

Фото без описуЦе свято засноване Генеральною Асамблеєю ООН у 1990 році. Мета його - зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління.

 

Про це сьогодні розповіла бібліотекарка Нехворощанської бібліотеки Оксана ВОЙКО на заході, приуроченому цьому святу. Оскільки в умовах карантину чисельні зібрання заборонені, то захід відбувся лише за участю працівників комунальної установи «Нехворощанський центр надання соціальних послуг».

 

Оксана Григорівна розповіла присутнім, що святкові заходи з нагоди Дня людей похилого віку в різних країнах дуже різняться. Це фестивалі та різноманітні концерти, театральні вистави та благодійні виставки, різноманітні вечори відпочинку, чаювання, танці, екскурсії, конгреси і конференції на захист прав літніх людей. У розвинених країнах усі, хто як може, виявляють свою повагу людям старшого покоління. Представниками бізнесу для них влаштовуються знижки в магазинах і на різні послуги. Проводяться дії з підтримки тих, хто вже не в змозі сам про себе потурбуватися. Їм намагаються піднести подарунки, приділяти увагу нашим шановним бабусям і дідусям.

 

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх літ. Це люди, багаті на досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

 

Ми усім своїм колективом висловлюємо подяку Оксані Войко за влаштований захід, а всіх представників старшого покоління нашої громади вітаємо з початком другого місяця осені. Хай Ваше життя буде схожим на цей день, тобто таким же сонячним і теплим, затишним і багатим на плоди, сповненим мудрості, затишку і спокою. Ми щодня працюємо для Вас, аби ви постійно відчували підтримку оточуючих. Здоров’я Вам усім, благополуччя, миру і добра!

 

Мирослава РОЖКО,
директорка комунальної установи
«Нехворощанський центр надання
соціальних послуг»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь