A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Тридцять шоста сесія восьмого скликання

Дата: 25.05.2023 23:20
Кількість переглядів: 166

Фото без описуСьогодні відбулася чергова сесія сільської ради, під час якої депутати розглянули майже двадцять питань.

 

Перед початком роботи голова громади Віктор Дубович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого воїна із с. Маячка Сергія Розсохи. Потім привітав усіх із святом Вознесіння Господнього, і окремо – депутатів, які святкували особисті іменини у міжсесійний період.

 

Традиційно першими заслухали бюджетні питання (інформувала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська). Їх попередньо розглядала профільна комісія, про що ми розповідали в одній з недавніх публікацій. Серед важливих моментів можна визначити такі: депутати погодили виділення коштів на співфінансування будівництва дитсадка у Нехворощі, також на співфінансування реконструкції опалювальної системи у Соколовобалківській школі, на реконструкцію частини вуличного освітлення у Соколовій Балці, на ремонт даху Соколовобалківського будинку культури тощо.

 

Депутат Володимир Замула говорив про необхідність ретельніше контролювати завершальні роботи будівництва укриттів, тому В.Дубович дав відповідне доручення своїм заступницям на місцях. Разом з тим директор Маячківської школи Василь Маслей подякував директору Нехворощанського комунгоспу Денису Каракуці за сумлінно виконану роботу екскаватором.

 

«Сьогодні ми переживаємо фінансову скруту, як ніколи, – говорив присутнім В.Дубович. – Але й за цих умов прагнемо щось робити, вирішувати хоч якісь проблеми в громаді, шукаємо нові можливості залучити додаткові кошти до бюджету. Хотілося б і дороги ремонтувати, але в умовах війни ми не все можемо проплатити і не все придбати, навіть якби були гроші».

 

Також депутати затвердили в новій редакції Положення про місцеву пожежну охорону та про службове житло (інформувала заступниця голови громади Зоя Короленко), внесли зміни до структури і штатних розписів Маячківського та Соколовобалківського дитсадків (інформувала начальниця відділу освіти Ірина Шерстюк), затвердили видані в міжсесійний період розпорядження голови СТГ, та розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка). Також погодили виділення одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, і кільком жителям громади на лікування.
У «різному» надали слово жителю с. Соколова Балка Станіславу Бредуну, який приїхав на сесію зі скаргою на окремих односельців-землевласників, котрі проводять хімічний обробіток присадибних ділянок, що поруч з водонапірною баштою, і тим самим піддають ризику здоров’я водокористувачів.

 

Депутат Анатолій Корнієнко попросив звернути увагу на вуличне освітлення у Соколовій Балці, де не всі ліхтарі працюють. Принагідно В.Дубович повідомив, що надійшла вимога з обласної військової адміністрації вмикати вуличне освітлення тільки на дві годи – з 22:00 до 24:00, у зв’язку зі зменшенням ліміту електроенергії для Полтавщини. Скоріш за все, невдовзі знову почнуться віялові відключення, бо в Україні триває сезон ремонту енергомережі, пошкодженої російськими обстрілами взимку.

 

Заступниця голови громади Ольга Хоменко детально розповіла про результати відрядження до Польщі, які в перспективі можуть відкрити нові можливості для розвитку нашої громади, адже таким чином встановлюються партнерські зв’язки, йдуть пошуки шляхів для тісної співпраці з польськими гмінами. «В цьому питанні результат не може бути миттєвим, але поступово він буде більш відчутним, і нам важливо налагоджувати такі зв’язки» – говорила Ольга Станіславівна.

 

Секретарка ради Світлана Бугорська нагадала депутатам та присутнім працівникам виконкому про необхідність складати податкові декларації за 2021 рік.

 

Насамкінець голова громади, закриваючи сесію, повідомив, що днями було маленьке свято – ми перетнули «золоту середину» своєї каденції, тобто минуло вже два з половиною роки з часу виборів. Тож Віктор Олександрович привітав колег і зазначив, що за цей період зроблено багато корисних справ; хоча якби не війна, то досягли б значно більших результатів. Надалі побажав скорішого настання миру, і щоб у другій половині періоду, відведеного для депутатської діяльності, отримати більші результати спільної роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь