A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Компенсація ЄСВ – один з механізмів стимулювання роботодавців щодо працевлаштування безробітних.

Дата: 27.11.2019 13:48
Кількість переглядів: 620

Фото без опису

       Компенсація ЄСВ – один з механізмів стимулювання                                                         

           роботодавців щодо працевлаштування безробітних.

 

 

         Одним з напрямків стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки за направленням служби зайнятості. Простою мовою – це відшкодування роботодавцю нарахованого та сплаченого ним єдиного внеску за працевлаштованого за направленням служби зайнятості  безробітного на створене роботодавцем нове робоче місце.

          Новосанжарська районна філія Полтавського ОЦЗ веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями району щодо надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць. Так, на початок 2019 року компенсація ЄСВ здійснювалася за 28 працевлаштованих осіб. Протягом 2019 року прийнято рішення щодо виплати компенсації  по 30 працевлаштованих безробітних на новостворені робочі місця.

          Показовий приклад -   співпраця з фізичною особою - підприємцем    Власюком Михайлом Івановичем. Основний вид діяльності: "Виробництво сухарів і сухого печива. В  червні 2018 року  ним в смт.Нові Санжари відкрито цех з виробництва сухарів. Основні професії робітників:укладальник-пакувальник, різальник харчової продукції, контролер харчової продукції, прибиральник службових приміщень. Працевлаштовано на нові робочі місця:

  • 2018 рік – 10 осіб, з них 9 – з наданням компенсації ЄСВ, в т.ч. 1- особа з інвалідністю;
  • 2019 рік –20 осіб, з них 12– з наданням компенсації ЄСВ.

 

         Загалом, у 2019  році роботодавцями району одержано з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 339,8 тис. грн.  

         Створення і збереження робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення – головні чинники ринку праці. І шлях вирішення цих проблем – в продуктивному співробітництві служби зайнятості і роботодавців.


         Шановні роботодавці! Створюйте нові робочі місця, звертайтеся до  центру зайнятості та користуйтеся своїм правом отримувати компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних громадян!

 

 

        За додатковою інформацією звертайтеся до Новосанжарської  районної філії Полтавського обласного центу зайнятості :смт.Нові Санжари, вул.Пролетарська, 2в, телефон: 31546.

 

         Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та

 

 www.facebook.com/Новосанжарська-районна-філія-Полтавського-обласного-центру-зайнятості-1663125947256489/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь