A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

30 серпня відбулася двадцять сьома сесія Нехворощанської сільської ради

Дата: 31.08.2022 14:35
Кількість переглядів: 674

Фото без опису30 серпня відбулася двадцять сьома сесія Нехворощанської сільської ради, на яку прибули 17 депутатів. Також участь в її роботі взяли заступники голови СТГ.

 

На початку голова громади Віктор ДУБОВИЧ традиційно привітав іменинників, які відзначили дні народження у міжсесійний період. Серед них і директорка Новосанжарської дитячої музичної школи Ірина СЕРГЕЄВА, яка теж була серед присутніх. Також у Нехворощу приїхали т.в.о. начальника Новосанжарського відділення поліції №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області Андрій ПОЛОНСЬКИЙ та керівник Решетилівської окружної прокуратури Іван САГАЙДАЧНИЙ. Власне, Івану Сергійовичу відразу й надали слово, бо першим питанням у порядку денному сесії була його інформація про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності окружної прокуратури упродовж першого півріччя поточного року.

 

І.Сагайдачний детально розповів про зафіксовані випадки злочинності та стан їх розкриття, наводив відомчу статистику, говорив про роботу над зміцненням законності тощо. Після виступу до нього із запитаннями щодо боротьби з правопорушеннями конкретно на території Соколової Балки звернулися представники цього села, які спеціально прибули на сесію, аби зустрітися з прокурором. Іван Сергійович пообіцяв прийняти їх у себе для більш ґрунтовного вивчення порушених ними проблем.

 

Начальниця фінансового відділу Любов НОМЕРОВСЬКА інформувала з питання про внесення змін до бюджету. Депутати довго дискутували на цю тему, обговорюючи розподіл коштів та їх спрямування на вирішення тих чи інших конкретних питань, у тім числі й освітянських. Зрештою, зміни до бюджету внесли, тож новий навчальний рік у наших закладах освіти розпочнеться без ризику недофінансування.

 

Стосовно надання субвенції Новосанжарській дитячій музичній школі, де навчається 13 дітей з нашої громади, теж зав’язалася дискусія, у ході якої стало очевидним, що це питання не до кінця узгоджене, тому головуючий вніс пропозицію перенести його на наступну сесію, аби перед тим більш ґрунтовно обговорити ще раз на бюджетній комісії.

 

Далі депутати перейшли до розгляду інших питань порядку денного: погодили передачу окремого майна та основних засобів з балансу комунгоспу на баланс виконавчого комітету і так само – з балансу виконкому в господарське відання КП «ЦПМСД», внесли зміни до Комплексної програми профілактики правопорушень (інформувала заступниця голови громади Зоя КОРОЛЕНКО), схвалили заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних відносин Олена ШИЙКА) та погодили надання заявникам матеріальної допомоги на лікування і, насамкінець, заслухали про забезпечення на території громади законності, правопорядку та оборонної роботи. Тут перед присутніми виступив командир добровольчого формування №2 нашої громади Олексій ГОРОБЕЦЬ, звернувшись до виконавчого комітету з проханням посилити контроль над дозвіллям молоді у вечірній час, особливо звернувши увагу на порушення в дотриманні вимог комендантського часу, який, до речі, з 1 вересня починатиметься о 22-й годині. Просив і адміністративну комісію взяти це на контроль, пояснивши, що добровільне формування може тільки фіксувати порушення, а впливати на порушників його представники не можуть. З подібним проханням звернувся і до начальника поліції.

 

Водночас депутати попросили розглянути можливість прибрати на дорозі блокпости, які навряд чи виконують якусь оборонну функцію, а ось руху цивільного транспорту перешкоджають відчутно, особливо ті «новобудови», що перед в’їздом у Соколову Балку та на повороті до Драбинівки. Вони можуть створювати аварійні ситуації, особливо у зимовий період, який наближається. Крім того, присутні просили відповідальних за ці блокпости осіб утримувати їх у належному стані, не допускати забур’янення прилеглої території, і коли там удень ніхто не чергує – прибирати дорожній знак «Проїзд без зупинки заборонено» («STOP»).

 

Оскільки у «Різному» запитань і пропозицій від депутатів не було, В.Дубович оголосив сесію закритою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь