A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні відбулася чергова сесія сільської ради, на яку зібралися 16 депутатів.

Дата: 13.07.2023 22:42
Кількість переглядів: 143

Фото без описуПеред початком роботи голова громади Віктор Дубович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого воїна із с. Світлівщина Олександра Матерінського, а також усіх полеглих захисників України. Потім привітав депутатів, які святкували особисті іменини у міжсесійний період.

 

Традиційно першими заслухали бюджетні питання (інформувала начальниця фінансового відділу Любов Номеровська). Їх попередньо розглядала профільна комісія, про що ми розповідали в одній з недавніх публікацій. Серед важливих моментів можна визначити такі: депутати погодили виділення коштів на співфінансування екологічних проєктів, які наша громада виграла завдяки активному онлайн-голосуванню, 14 тис. грн. – на придбання сценічних костюмів та взуття для учасників художньої самодіяльності Андріївського клубу. Крім того, ще на засіданні бюджетної комісії давалося доручення закупити сценічні костюми для Лівенського СБК за раніше виділені кошти.

 

Розглянули і фінансування багатьох потреб відповідно до листів-звернень закладів освіти, а ще виділили 24 тис. грн. постраждалим у Херсонській області внаслідок підриву Каховської ГЕС – зараз вся Україна допомагає південним регіонам, що опинилися під водою, тож і наша громада не стала осторонь.

 

У ході роботи сесії В.Дубович попросив свою заступницю Світлану Калініченко якнайшвидше розпочати закупівлю матеріалів для будівництва Релакс-парку в центрі Соколової Балки. «Бо літо збігає швидко, і зволікати не варто» – зазначив Віктор Олександрович.

 

Погодили депутати і звернення до обласної ради з проханням безоплатно передати Маячківській амбулаторії автомобіль невідкладної допомоги. «Він не новий, але в гарному стані, ми його вже бачили, таке авто дуже потрібне медикам для виїзду до хворих» – прокоментувала директорка Нехворощанської АЗПСМ Інна Коба.

 

Проголосували за передачу будівель колишнього шедіївського дитсадка «Веселка» з балансу відділу освіти на баланс виконавчого комітету. Затвердили розпорядження голови громади, видані у міжсесійний період, та надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям чи їх рідним, жителям громади на лікування. До всього розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальниця відділу земельних ресурсів Олена Шийка).

 

Далі головуючий по черзі зачитав заяви депутатів Володимира Замули, Любові Косик та Людмили Булиги з проханнями достроково припинити їхні депутатські повноваження. Ці заяви були написані майже одночасно, але кожен заявник вказав свою причину такого рішення: В.Замула – «у зв’язку з категоричною незгодою з діяльністю і значною частиною рішень сільського голови та сільської ради», Л.Косик – «у зв’язку з небажанням брати участь у прийнятті рішень, які не відповідають моїм переконанням», Л.Булига – «у зв’язку з частими протиріччями під час прийняття рішень більшістю депутатів і неможливістю впливати на ці рішення, які суперечать моїм переконанням».

 

Кожну заяву присутні підтримали переважною більшістю голосів без дискусії. А Віктор Дубович висловив особисте нерозуміння того, які причини стали приводом для такого серйозного кроку з боку трьох депутатів від Соколовобалківського старостинського округу. «Не знаю, в чому мої рішення суперечать інтересам громади, але якщо я дійсно не виправдав ваших очікувань, то прошу вибачити за це. І водночас дякую вам за роботу впродовж цієї каденції…».

 

Логічним продовженням стало голосування про виключення названих вже екс-депутатів з числа двох постійних комісій – бюджетної та з питань освіти.

 

У «різному» голова громади поінформував присутніх про результати свого відрядження до шведського міста Стаффансторп, де громада багато в чому схожа на нашу, але децентралізація там почалася ще в 1973 році, отож європейські сусіди набули в цій справі значний досвід, який можна перенести на територію Нехворощанщини. Тим більше, що шведські партнери самі відібрали для співпраці нашу громаду як таку, що успішно йде шляхом розвитку і має перспективи, і згодилися допомагати українським друзям. Така допомога є важливою в період боротьби України з окупантами, а в майбутньому – коли будемо відбудовувати вітчизняну економіку після війни. «Мер Стаффансторпу має намір приїхати до нас, ми з ним часто спілкуємося через Інтернет» – говорив Віктор Олександрович, висловлюючи надію на позитивний результат. Бо приклади такої співпраці є, то чому б і нашій громаді не мати тісні зв’язки зі Швецією?

 

ПРЕССЛУЖБА ТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь