A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

14 квітня відбулася двадцять дев’ята сесія сьомого скликання Нехворощанської ОТГ

Дата: 18.04.2020 08:47
Кількість переглядів: 314

Фото без опису14 квітня відбулася двадцять дев’ята сесія сьомого скликання Нехворощанської ОТГ, на яку прибули 18 депутатів. Сесія розглянула більше сотні питань. Їх попередньо опрацювали профільні комісії. Зокрема, депутати погодили виділення Новосанжарській ЦРЛ 35 тис. грн. на покращання роботи в умовах карантину, і ще 52 тис. грн. – на доплату медсестрам, які чергують у період карантину.

 

Другим питанням депутати надали відділу освіти, молоді та спорту Нехворощанської сільської ради статус юридичної особи та затвердили її структуру в кількості 15 посад. Набиратимуть штат за рахунок працівників, які до цього працювали в апараті виконавчого комітету і вели «освітянські» питання.

 

Далі без обговорення і суперечок проголосували за закриття Шедіївської школи імені Віктора Ходака шляхом її ліквідації. Погодили закриття шестирічної групи в Нехворощанському дитсадку «Сонечко», тож тепер діти-першокласники під час навчання перебуватимуть лише у школі. Присвоїли нову назву будівлі у Нехворощі, яка колись була стаціонарним відділенням лікарні. Відтепер вона офіційно називатиметься «Будівля комунальної власності Нехворощанської сільської ради для медичного центру». В.Дубович пояснив, що «від цієї назви багато залежить, бо сільська рада не може фінансувати медичний заклад, водночас на адміністративну будівлю ми не можемо залучити додаткові кошти по лінії Департаменту охорони здоров’я. Тому підібрали альтернативну назву».

Фото без опису

Затвердили щомісячну премію секретарю сільської ради на 2020 рік, План соціально-економічного розвитку ОТГ на 2020 рік, Програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, Програму фінансової підтримки Нехворощанського сільського комунгоспу. Погодили виділення коштів на капітальний ремонт проїзної частини по провулку Огородній від вулиці Центральної до буд. № 8 в селі Нехвороща. Також погодили виділення заявникам нецільової матеріальної допомоги.

 

Затвердили кошторисну документацію та виділення коштів на капітальний ремонт фасаду та водостічної системи Соколовобалківського дитсадка, а також затвердили кошторисну документацію на поточний ремонт приміщення у Соколовобалківській школі. Там замінять вікна і дверні блоки, а проведуть ці роботи за власні кошти в сумі 142 тис. грн., отримані від господарської діяльності школи (від оренди землі).

 

Затвердили кошторисну документацію та виділення коштів на капітальний ремонт адміністративної будівлі в Нехворощі, яка раніше використовувалась для потреб сільського дитсадка. На повне завершення її капітального ремонту ще треба 1 мільйон 450 тисяч гривень. Ремонт проводитиме компанія «ТОВ «Тоталбуд». При цьому В.Дубович пояснив, що на одній з попередніх сесій депутати відхилили виділення коштів на ці потреби до більш детального вивчення, яким чином формувалася ця сума. Тоді планувалося витратити лише на заміну покрівлі 444 тисячі гривень. На сьогодні той самий підрядник погодився замінити покрівлю за 335 тисяч. А всього за мільйон 450 тис. підрядники погодилися закінчити повністю ремонт приміщення і здати його нам «під ключ», враховуючи утеплення, обмостку, внутрішні роботи, виготовлення технічної документації тощо.

 

Цю інформацію доповнила староста Соколової Балки Світлана Калініченко: «У нас подібна ситуація. Ми завершуємо ремонт приміщення Соколовобалківського дитсадка. Ці самі підрядники спочатку запропонували кошторис на 399 тисяч, а тепер поступилися нам на 16 відсотків, до того ж вони зобов’язалися відремонтувати в дитсадочку літній павільйон». «Старості Соколової Балки дали можливість самостійно вирішити цю проблему, і ось вам результат», – додав В. Дубович.

 

Працюючи далі згідно з порядком денним, депутати призначили відповідальних осіб за супроводження офіційного веб-сайту Нехворощанської сільської ради та інформаційної сторінки ОТГ у мережі Фейсбук. Відтепер офіційний веб-сайт наповнюватиме необхідною інформацією учитель школи Богдан Москаленко, а нову інформаційну сторінку в мережі Фейсбук – методист Будинку дитячої та юнацької творчості Ганна Шевченко.

 

Насамкінець головуюча на сесії в.о. голови ОТГ Ольга Гапон зачитала заяву депутата Івана Геращенка, в якій він звернувся до сесії з проханням розглянути питання про скорочення штату Нехворощанської сільської ради. Тобто вніс пропозицію скоротити посади заступника голови ОТГ та фахівця з питань зв’язків з громадськістю. Цю заяву напередодні розглянула профільна комісія. Для обґрунтування своєї пропозиції Іван Олександрович залучив юриста, який підготував пояснювальну записку. Її членам комісії, а потім і всім депутатам зачитала голова комісії з питань регламенту Сільвія Яловега. У поясненні йшлося про те, що таке скорочення пов’язане з необхідністю економити кошти місцевого бюджету. Тож пропозицію І.Геращенка підтримали 14 депутатів з 18-ти присутніх.

 

Далі депутати розглянули близько сотні земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь