Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПРИЄМНА НОВИНА

Дата: 27.04.2020 13:20
Кількість переглядів: 317

Фото без описуСьогодні книгозбірні поступово перестають бути сховищем книг, перетворюючись на місця, де люди зустрічаються і спілкуються, де відбувається діалог між поколіннями, де можна обговорити будь-яку проблему з друзями і, звичайно, взяти цікаву книжку. Немало вже зроблено для бібліотек нашої громади: проводяться косметичні ремонти у приміщеннях, закуповується оргтехніка, виділяються кошти на передплату періодики, бібліотехніку та канцтовари. Фонди наповнюються літературою завдяки програмі Українського інституту книги, подарункам читачів та благодійників. Бібліотекарі співпрацюють з благодійними фондами, організаціями та волонтерами, агроформуваннями.

Але, як виявилось, замало зробити ремонт в бібліотеці і чекати, поки прийде читач взяти книгу чи газету, потрібно діяти ефективніше. Основна задача бібліотекаря – згуртувати навколо себе людей, сприяти тому, щоб люди виходили зі своїх родинних та робочих «капсул» в ширший світ (що дуже важливо в сьогоднішній ситуації). При бібліотеках діють клуби за інтересами, де мешканці мають можливість відволіктись від буденності, поспілкуватися, відпочити. Це їм подобається, це їм потрібно, і це надихає бібліотекарів на створення нових задумів та ініціатив.

Днями на нас чекала хороша звістка – «Публічна бібліотека ім. О.Левицького» стала учасницею проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що реалізується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Європейського Союзу (програма «Дім Європи»). Партнери проєкту: Публічні бібліотеки м. Орхус (Данія) та Білоруська бібліотечна асоціація.

Усього на конкурс надійшло 103 заявки з усіх областей України. Технічний відбір пройшли 75 заявок та були розглянуті незалежним експертним журі.

Якщо не стануть на заваді виклики, спричинені ситуацією з Covid-19, то протягом двох тижнів завідувачка нашим комунальним закладом «Публічна бібліотека імені Ореста Левицького» Ірина Миколаївна ШЕЛЕМБА пройде двотижневе навчання за участю датських та українських тренерів, а також розробить та втілюватиме разом зі своєю командою нову бібліотечну інноваційну послугу для розвитку креативних індустрій з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек». Ця методологія була розроблена Публічною бібліотекою м. Чикаго (США) та Публічними бібліотеками м. Орхуса (Данія) за підтримки Фонду Білла та Мелінди Гейтс.

В рамках реалізації цього проєкту 23 квітня відбувся перший вебінар-тренінг, на якому було приємно познайомитись з командою організаторів – фахівців ВГО Українська бібліотечна асоціація , та учасниками, з якими доведеться співпрацювати протягом періоду реалізації завдань. За результатами навчання кожен бібліотекар-учасник розробить та впровадить у своїй бібліотеці нову інноваційну послугу для розвитку креативних індустрій та презентує її на ХІ Львівському міжнародному бібліотечному форумі.

Отже, привітаймо керівника нашого комунального закладу «Публічна бібліотека імені Ореста Левицького» Ірину Миколаївну ШЕЛЕМБУ з перемогою і побажаймо їй щоденних успіхів, аби й надалі доводити, що наша бібліотека – сучасна, креативна, перспективна.

Є ідея, є команда , тож – вперед до поставленої мети!

Як кажуть, «Ні пуху, ні пера!» нашому «БІБЛІОКРЕАТИВУ»!

#творикультуру
https://ula.org.ua/…/4546-tvory-kulturu-bibliotechni-innova…
https://houseofeurope.org.ua/grant/covid-19-response


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь