A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Швидка допомога

Дата: 12.05.2020 13:04
Кількість переглядів: 477

Фото без описуНехворощанський пункт базування бригади №3 Новосанжарської підстанції екстреної медичної допомоги почав експлуатувати новий сучасний спецавтомобіль класу «В», в якому є можливість надавати долікарську допомогу ще в дорозі – він обладнаний дефібрилятором-монітором, портативним пульсоксиметром, багатоканальним електрокардіографом, небулайзером, портативною системою реанімації, кисневими апаратами, а також кондиціонером, ношами для перенесення хворих (аж сім видів!) і засобами іммобілізації тощо. Обладнаний він і GPS-трекером, тобто приймально-передавальним пристроєм, призначеним для дистанційного стеження з диспетчерського пункту за рухом та місцем перебування автомобіля.

«Для сільської місцевості та ще й після «древніх» УАЗів, якими доводилося їздити на виклики донедавна, цей Peugeot Boxer нам видається космічним кораблем, – каже лікар бригади Олексій Кулій, показуючи внутрішнє «начиння» спецтранспорту. – Завдяки цьому автомобілю, який укомплектований за європейськими стандартами, можемо швидше реагувати і вже в дорозі до лікарні надавати медичну допомогу та рятувати життя людей».

Колись наші медики про таке навіть мріяти не дозволяли собі, а тепер ця техніка стоятиме на сторожі людського здоров’я у нашій та в сусідніх громадах. Адже ореол обслуговування сягає до Малої Перещепини, нерідко доводиться їздити в Полтаву, не кажучи вже про Нові Санжари. «Буває, за пару викликів «намотуємо» до двохсот кілометрів, а в середньому за 12 годин чергування приймаємо 5-7 викликів» – пояснює Олексій Петрович.Фото без опису

Розповідь лікаря доповнюють водії Геннадій Шийка та Володимир Іопа: «Автомобіль гарний, одна біда – не для наших доріг, особливо в сільській місцевості, де трапляються круті підйоми-спуски, глибокі вибоїни чи бур’яни по пояс. Аби ж скрізь така асфальтівка, як у центрі Нехворощі, то служив би цей Пежо довго й надійно…».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь