A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСТРІЧ З АКТИВОМ с. МАЯЧКА

Дата: 10.05.2020 18:07
Кількість переглядів: 314

Фото без описуНещодавно відбулася зустріч в.о. голови ОТГ Ольга ГАПОН та консультанта з бюджетних питань Офісу реформ у Полтавській області Ольги ХОМЕНКО з активом Маячківського старостинського округу, де були присутні в.о. старости села Таїсія П’ЯВКА, депутат Новосанжарської районної ради Василь МАСЛЕЙ, директор Маячківського ЗЗСО Людмила БИЧКОВА, завуч цієї школи Людмила ТЕЛИЧКО, завідувачка публічною бібліотекою ім. О.Левицького Ірина ШЕЛЕМБА, директор місцевого Будинку культури Людмила ЛЕБЕДИН та депутат нашої ОТГ, голова постійної комісії із земельних питань Надія РОМАНКО.

На початку Ольга Хоменко зазначила, що мета цієї зустрічі – вивчити стан справ у старостинському окрузі та допомогти в пошуку альтернативних шляхів наповнення місцевого бюджету; визначитися, за написання яких проєктних заявок варто братися у першу чергу тощо. Тобто, допомогти шукати інноваційні шляхи розвитку громади. Перед тим Ольга Станіславівна оглянула заклади освіти і культури, відвідала Нехворощанську амбулаторію ЗПСМ, познайомилася із планом соціально-економічного розвитку ОТГ. Тепер важливо почути думку місцевих активістів щодо означених питань, бо ті, хто живе в тому чи іншому селі, найкраще знає його соціальні потреби.

Т.І.П’явка запевнила, що активісти Маячки готові долучатися до написання проєктів, готові подавати ідеї, братися за їх втілення. Але є такі проблеми, вирішення яких залежить від вищої влади. Скажімо, задавненою проблемою в Маячці є будівництво водогону, про який місцеві жителі мріють давно. Вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію, але на реалізацію задуму треба близько п’яти мільйонів гривень. Звісно, для місцевого бюджету це непідйомний тягар, тому маячківці сподіваються одержати допомогу від держави, адже якісна питна вода – це не тільки побутовий комфорт, а перш за все – здоров’я місцевих жителів.

Інша проблема – п’ятнадцятигектарна територія колишнього тваринницького комплексу, яка значиться як господарський двір і не задіяна під жодні потреби. Добре було б залучити інвесторів, котрі використали б цю землю під корисне діло. Скажімо, встановили сонячні батареї чи застосували під якесь виробництво.

Ірина Шелемба пропонувала написати проєкт для облаштування зони відпочинку. Василь Маслей підкреслював, що важливо в цьому процесі задіяти молодь, бо у неї своє бачення тих чи інших потреб. Та проблема в тому, що в громаді немає проєктного менеджера, який допомагав би технічно оформити необхідну документацію, бо це непросто і не всі тут фахівці.

Людмила Бичкова говорила про відсутність внутрішнього туалету в центральному шкільному корпусі, але щоб його облаштувати, треба робити добудову.

Фото без описуКрім того, маячківців турбують незадовільний стан дороги до Нехворощі та відсутність вуличного освітлення на окремих ділянках села, розвиток «зеленого туризму» і водночас помітне обміління річки Оріль…

Словом, було чимало тем для обговорення, після чого Т.П’явка, О.Гапон та О.Хоменко відвідали місцевий Будинок культури, де познайомилися з роботою сільської бібліотеки, оглянули центр села і побували на орільському пляжі, що в районі Маячки-низ. Там гарна місцина для відпочинку влітку, навіть зараз можна помилуватися черепахами, що вийшли з води погрітися під промінням травневого сонечка.

Далі гості рушили на оглядини Губарівки, проїхали і до Рекунівки, де спілкувалися з місцевими жителями та депутатом нашої ОТГ Олександром АСАФАТОМ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь