A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

21 травня – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Дата: 21.05.2020 21:49
Кількість переглядів: 296

Це свято нове і не в усіх календарях позначене червоним кольором, однак важливе для кожного українця, бо покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже вірили, що вона захищає від зла, є надійним оберегом від всього лихого. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.

Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

Приємно, що з кожним роком все більше і більше людей долучається до цього свята, яке щороку припадає на третій четвер травня. Воно швидко розрослося до всеукраїнського рівня, а потім до нього почала долучатися українська діаспора, а також прихильники України, і вже тепер воно має статус міжнародного.

Тож шановні жителі нашої громади! Прийміть найщиріші вітання з Днем вишиванки –чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури. Бажаю усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу!

З повагою – в.о. голови ОТГ Ольга ГАПОН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь