Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЬОГОДНІ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ та ДЕНЬ ВЕТЕРАНА

Дата: 01.10.2020 13:34
Кількість переглядів: 280

Фото без опису1 жовтня в нашій державі відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу до найстарших представників громади.


Перше свято засноване Генеральною Асамблеєю ООН в 1990 році, друге ми відзначаємо на підставі Указу Президента України № 1135/2004 від 24-го вересня 2004-го року. Мета обох цих свят – зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони пронесли через все своє життя. Бути їхніми послідовниками – велика честь і відповідальність.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Літній вік людини зовсім не означає, що ця людина втратила здатність вирішувати нагальні питання, якраз навпаки, бо мова зовсім не про сили й енергію, властиві молодому поколінню, а про досвід і терпіння, наполегливість і здатність досягати поставлених завдань, ментальну гнучкість і толерантність, які властиві для більшості літніх людей.

В нашій громаді проживає багато людей похилого віку, ветеранів праці та різних воєн. Тож сьогодні засвідчую їм свою повагу і вдячність за прожиті роки, за чесну працю, за вихованих дітей та онуків. Бажаю кожному непохитного здоров’я, щасливої долі, радості, довголіття, добра і віри в краще майбутнє!

З повагою – в.о. голови Нехворощанської ОТГ Ольга ГАПОН.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь