Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВИВЧАЛИ ДОСВІД СУСІДІВ

Дата: 01.12.2020 20:58
Кількість переглядів: 275

Фото без описуМачухівська територіальна громада, як і Білоцерківська, про яку ми вже розповідали, має свої позитивні напрацювання у плані соціально-економічного розвитку. Тож зустрівшись з головою Мачухівської ОТГ Валерієм БІЛОКОНЕМ, керівник нашої громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступники Ольга ХОМЕНКО і Зоя КОРОЛЕНКО цікавились перш за все розвитком гуманітарної сфери – освіти, культури, медицини. Не обійшли увагою і розвиток міжмуніципального співробітництва. Мачухи працюють над створенням Центру первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговуватиме ще й дві сусідні громади – Щербанівську і Терешківську. Такий підхід до вирішення проблем у галузі охорони здоров’я буде вигідним для всіх. Крім того, там уже діє комунальне некомерційне підприємство «Мачухівська стоматологія», досвід якого теж є цікавим і вартим уваги, аби спроєктувати його й на нашу територію. Натомість у Мачухах немає свого Центру надання соціальних послуг, для обслуговування соціально незахищених верств населення вони уклали відповідну угоду з Щербанівською ОТГ.

 

Валерій Білокінь розповів про роботу Мачухівського комунгоспу, який не тільки обслуговує водогони, а й відповідає за благоустрій у селах громади. Також Валерій Васильович розповів, як діє їхня громадська молодіжна рада, які додаткові джерела наповнення бюджету мають, тощо. Між іншим, Мачухівська ОТГ є однією з перших в області, яка розробила і затвердила стратегію розвитку своєї громади на найближчі п’ять років.
«Ми готові до взаємовигідної співпраці з Нехворощею», - запевнив Валерій Білокінь, пообіцявши допомогу в плані надання консультацій і висловивши сподівання, що обмін досвідом є корисним для кожної ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь