A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЕСІЯ НЕХВОРОЩАНСЬКОЇ ОТГ

Дата: 10.12.2020 20:37
Кількість переглядів: 3158

Фото без описуУчасть у ній взяли 16 депутатів, проходило засідання в залі БДЮТ, вів його голова громади Віктор ДУБОВИЧ.

У ході роботи депутати затвердили Регламент сільської ради, з цього питання інформувала заступник голови Ольга ХОМЕНКО. Також вона проінформувала з питання «Про затвердження плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Нехворощанської сільської ради на 2021 рік».

Внесли зміни до показників бюджету громади на 2020 рік (доповіла спеціаліст з планування та фінансування Світлана ПРИМАСЮК). Віктор Олександрович доповнив інформацію повідомленням про те, що є можливість придбати спецавтомобіль для перевезення твердих побутових відходів, який обслуговуватиме всі села ОТГ. Керівництво громади працює над цим питанням. Так само належить вирішити проблему, що стосується ремонту шкільних автобусів. «Зараз ми користуємося послугами полтавських автослюсарів, а треба створювати необхідні умови у себе на місці і не переплачувати кошти. Плануємо переобладнати гаражі Нехворощанського будинку культури».

Також депутати затвердили виділення нецільової благодійної допомоги. Надали дозвіл на передачу відділу освіти, молоді і спорту в безоплатне користування громадський будинок комунальної власності за адресою: с. Нехвороща, вул. Центральна, 91, та погодили оформлення права комунальної власності за кількома приміщеннями, розташованими у Нехворощі, Андріївці, Соколовій Балці, Світлівщині. Як пояснила заступник голови Зоя КОРОЛЕНКО, на ці приміщення необхідно оформити право власності.

Схвалили вступ нашої громади до асоціацій органів місцевого самоврядування «Асоціація міст Полтавщини» та «Асоціація міст України». Про переваги такого вступу розповіла Ольга Хоменко: «Ми матимемо право отримувати безкоштовну цілодобову консультацію з різних питань, проходити навчання, брати участь у навчальних візитах до інших громад тощо». «Оскільки наша громада прагне розвиватися, але не все ми знаємо й уміємо, то обов’язково доведеться звертатися за консультаціями з різних питань як до регіональних консультантів, так і до всеукраїнських», - додав Віктор Дубович.

Розглянули заяви з питань земельного законодавства (інформувала начальник відділу архітектури, містобудування та земельних відносин Олена ШИЙКА).

У «різному» В.Дубович познайомив депутатів з листом, що надійшов від головного лікаря Новосанжарського центру ПМСД Олега ЯКОВЕНКА. У ньому - прохання до керівництва нашої громади передбачити в бюджеті на наступний рік понад 2 мільйона 256 тис. гривень для забезпечення функціонування структурних підрозділів ЦПМСД, що діють на території Нехворощанської ОТГ і надають первинну, в тім числі невідкладну медичну допомогу. Віктор Олександрович нагадав, що торік ми надавали 760 тисяч, нині просять суму, втричі більшу. Тому запропонував написати листа керівництву Новосанжарського центру ПМСД з проханням детально пояснити, на які потреби пішли раніше виділені нами кошти, скільки Центр витратив у нинішньому році конкретно на нашу громаду, а також дати детальне обґрунтування суми, яку просять на наступний рік.

Депутати підтримали цю пропозицію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь