A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСРІЧ У СОКОЛОВІЙ БАЛЦІ

Дата: 17.12.2020 22:57
Кількість переглядів: 244

Фото без описуСьогодні голова ОТГ Віктор ДУБОВИЧ та його заступник Ольга ХОМЕНКО побували у Соколовій Балці, де оглянули приміщення амбулаторії ЗПСМ. Медсестри Тетяна МАНЬКО і Наталія МАСЛАК відповіли на запитання керівників громади, показали приміщення. Воно у досить непоганому стані, затишне всередині, бо вісім років тому тут проведено капітальний ремонт. «Дуже нам тоді допомогли і районна та місцева влада, і керівник місцевої агрофірми Володимир ЗАМУЛА» – розповіла Тетяна Миколаївна. Однак є й невирішені проблеми – відсутність внутрішнього туалету і неможливість користуватися спецавтомобілем через його неукомплектованість. Хоча обслуговує амбулаторія 1320 чоловік, буває багато викликів.

 

Потім В.Дубович та О.Хоменко провели в Будинку культури зустріч з одноосібниками, орендарями, підприємцями та фермерами. Віктор Олександрович упевнений, що кожен з них є небайдужим до долі свого села і готовий допомагати в силу своїх можливостей. Скажімо, наближаються новорічні свята, і села наші стануть кращими, коли кожен прикрасить фасад власного адмінбудинку, магазину чи житла гірляндою, аби навіть за нинішніх умов створити відчуття свята. «Усім сьогодні важко, не завжди буває піднесений настрій, але не варто від цього опускати руки, – говорив керівник громади. – Якщо згуртуємось, то зможемо вирішити багато проблем. Тут є діти, через центр Соколової Балки їдуть люди, тож приємно буде і їм, і вам, що село живе, не потопає у темряві».
Крім того, В.Дубович подякував тим фермерам, які завжди допомагають розчищати дороги від снігу, і висловив надію, що в разі заметілей вони й цього разу підставлять плече. «Бо громада не може взяти все на себе, бюджет маємо куций, хоча старатимемось поступово вирішувати всі проблеми, які стоять перед нами», – казав гість і поділився планами збудувати у Соколовій Балці спортивний майданчик зі штучним покриттям. «Але без допомоги небайдужих жителів села не обійтися. Не обов’язково допомагати грошима, це може бути допомога і технікою, і просто руками, бо належатиме підготувати територію під спортмайданчик». Розказав про намір придбати автомобіль для перевезення твердих побутових відходів, «бо ми вже потопаємо у стихійних смітниках».
Потім перейшли до обговорення тем, які турбують присутніх. У своєму виступі житель Соколової Балки Анатолій КРАВЕЦЬ зосередився на земельних питаннях, наголошуючи на тому, що «за двадцять років, як відбулася аграрна реформа і не стало колгоспу, сільська рада нічого не зробила, аби захистити інтереси людей». Говорив про господарські двори, про відсутність у селі громадських пасовищ, неможливість надати клинець молодим сім’ям і т.п. «Землю поділили соціально несправедливо, тому село розділилося, а сільська рада повинна його об’єднувати, – наголошував А.Кравець. – То як бути з цим далі?» – запитував у Віктора Дубовича.
У відповідь Віктор Олександрович нагадав Анатолію Михайловичу, що той кілька років очолював сільраду, «а я лише місяць на цій посаді, і ви в мене запитуєте, що зроблено з двохтисячного року і чому село досі не об’єдналося». Далі підкреслив, що новообрана команда прийшла працювати і вона готова вирішувати всі проблеми у громаді, але виключно у рамках законодавства, радячись і з депутатами, і з заступниками, і з усіма людьми. «Але кілька чоловік усього не вирішать, тому нам треба не суперечками займатися, а гуртуватися, допомагати один одному. І буде добре, коли я чутиму від вас і обґрунтовану критику, і дієві поради, а не тільки звинувачення».
Ольга Хоменко відповіла на запитання з приводу проєктів, у тім числі тих, які стосуються діяльності в аграрному секторі. Ольга Станіславівна пообіцяла відстежувати такі проєкти і допомагати у їх підготовці, «якщо ви самі будете в тому зацікавлені й готові до співпраці. Це перспективний напрямок роботи».
Йшлося також про співпрацю з Полтавською газонафтовою компанією та з крупними орендарями землі, про розмір орендної плати, про необхідність проведення аудиту земель, нарахування земельного податку, тощо. Не менш актуальним є проблема безконтрольного випилювання лісосмуг.
«Ми будемо іще не раз із вами зустрічатися, аби обговорювати наболіле й радитися, як гуртом долати проблеми в нашій громаді» – підсумував голова ОТГ, дякуючи усім, хто прийшов на зустріч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь