A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

«ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ»

Дата: 10.01.2021 20:07
Кількість переглядів: 333

У 2019 році Координатором проектів ОБСЄ в Україні та студією онлайн- освіти EdEra був розроблений новий онлайн-курс із протидії домашньому насильству «ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ».

Онлайн-курс доступний за посиланням https://www.nonviolence.ed-era.com та розрахований на широку аудиторію і має на меті сприяти поширенню обізнаності громадськості про систему заходів спрямованих на запобігання та протидію домашньому насильству.

Відвідувачі курсу отримають розуміння того, які різні форми може мати домашнє насильство, зокрема фізичне, сексуальне, психологічне та економічне. Запропоновані тексти, лекції та ілюстрації допомагають розібратися у причинах і наслідках, що зумовлюють насильство. Курс є корисним для тих, хто вже працює в цій сфері, а також для тих, хто постраждав від домашнього насильства, або людей, які стали свідками такого випадку. Цей курс надає детальний опис зусиль, яких можна докласти для реагування на ситуацію домашнього насильства за допомогою наявних державних інструментів та ресурсів неурядових організацій.

У 2020 році в рамках проекту «Посилення спроможності Міністерства соціальної політики України у протидії домашньому насильству» Координатором проектів ОБСЄ в Україні були розроблені тематичні посібники для фахівців, які впроваджують Типову програму для кривдників. Дані посібники розміщені на сайті Координатора проектів ОБСЄ за наступними посиланнями:

https://www.osce.org/uk/project-coordinator-in-ukraine/471033

https://www.osce.org/uk/project-coordinator-in-ukraine/471051

Метою цих публікацій є підвищення ефективності роботи фахівців, до компетенції яких належить організація та безпосередня реалізація Типової програми для кривдників та осіб, схильних до вчинення домашнього насильства у будь-якій формі, надання таким фахівцям знань та вироблення в них навичок, що дозволятимуть проводити практичну індивідуальну та групову роботу з кривдниками.

У зв'язку з вищенаведеним, просимо розмістити посилання на онлайн-курс із протидії домашньому насильству «ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ» на офіційних веб-сайтах РДА/МВК/ОТГ в рубриці «Протидія домашньому насильству», а також  розповсюдити вищевказану інформацію серед сільських, селищних голів, які є персонально відповідальними за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на території відповідної адміністративної одиниці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь