A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІДВІДИНИ ДИТСАДКА

Дата: 19.01.2021 18:30
Кількість переглядів: 233

Сьогодні керівник громади Віктор ДУБОВИЧ зі своїми заступницями Зоєю КОРОЛЕНКО та Ольгою ХОМЕНКО відвідали Нехворощанський ЗДО «Сонечко», аби оглянути приміщення. Зустрівшись з його директором Людмилою ГАНЗІЙ, Віктор Олександрович повідомив не дуже приємну новину: нашій громаді обласна влада відмовила у фінансуванні будівництва нового дитсадка. Чи не однією з головних причин такого рішення були серйозні зауваження до проєкту. Зокрема, в документації на фінансування не було вказано на незадовільний технічний стан старого приміщення, не було обґрунтування важливості для нашого села зведення нової споруди. «Але ж ми знаємо, що старе приміщення у незадовільному стані й будемо боротися за те, щоб збудувати у Нехворощі новий дитсадок, – говорив голова ОТГ. – Як запасний варіант – капітально відремонтувати старе приміщення. Хоча зрозуміло, що на це піде стільки коштів, що краще будувати «з нуля». Тим більше, що вже громада витратилася на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Та й географічне місцезнаходження Нехворощі сприяє тому, щоб ми активно розвивали тут інфраструктуру. Тож з огляду на нинішній стан старої будівлі, відкладати ці питання не будемо. Якщо сьогодні дитсадок відвідує близько сорока дітей, то доцільно працювати на перспективу і думати про його оновлення».

 

Людмила Ганзій розповіла, що діюче приміщення збудоване у 1910 році місцевими поміщиками, потім його віддали під житло держслужбовців, а в 1959 році передали для дитсадка. Отож воно пристосоване, кімнатки невеликі, є зовсім крихітні, немає не те що спортивної зали, а навіть актової, тож дитячі заходи проводять «у гостях» в Будинку школяра. «Хоча для комфортного перебування тут дітей створено більш-менш нормальні умови, – говорила Людмила Миколаївна. – Облаштовано санвузли, спальні кімнати, кухню і т.п. Але ж матеріальна база дуже застаріла і вимагає заміни. Наші працівники спрямовують зусилля не тільки на догляд за дітьми, а постійно змушені утримувати приміщення у належному санітарному стані. Ми весь час то щось підклеюємо, то зафарбовуємо, то влітку десь цементуємо. І з кожним роком «оновляти» цю споруду стає все важче. Глиняні стіни просідають і дають тріщини, підлога руйнується, двері перекошуються… Важко жити в такому приміщенні».

 

Гості оглянули внутрішні кімнати, харчоблок, потім обдивилися будівлю зовні. «Ми ще раз упевнилися, що дитсадок потребує відновлення, але останнє слово буде за фахівцями в будівельній галузі. Вони вирішать, чи можливо та чи доцільно реконструювати таку давню споруду. Будемо працювати над цими питаннями».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь