Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВІДВІДИНИ ДИТСАДКА

Дата: 19.01.2021 18:30
Кількість переглядів: 271

Фото без описуСьогодні керівник громади Віктор ДУБОВИЧ зі своїми заступницями Зоєю КОРОЛЕНКО та Ольгою ХОМЕНКО відвідали Нехворощанський ЗДО «Сонечко», аби оглянути приміщення. Зустрівшись з його директором Людмилою ГАНЗІЙ, Віктор Олександрович повідомив не дуже приємну новину: нашій громаді обласна влада відмовила у фінансуванні будівництва нового дитсадка. Чи не однією з головних причин такого рішення були серйозні зауваження до проєкту. Зокрема, в документації на фінансування не було вказано на незадовільний технічний стан старого приміщення, не було обґрунтування важливості для нашого села зведення нової споруди. «Але ж ми знаємо, що старе приміщення у незадовільному стані й будемо боротися за те, щоб збудувати у Нехворощі новий дитсадок, – говорив голова ОТГ. – Як запасний варіант – капітально відремонтувати старе приміщення. Хоча зрозуміло, що на це піде стільки коштів, що краще будувати «з нуля». Тим більше, що вже громада витратилася на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Та й географічне місцезнаходження Нехворощі сприяє тому, щоб ми активно розвивали тут інфраструктуру. Тож з огляду на нинішній стан старої будівлі, відкладати ці питання не будемо. Якщо сьогодні дитсадок відвідує близько сорока дітей, то доцільно працювати на перспективу і думати про його оновлення».

 

Людмила Ганзій розповіла, що діюче приміщення збудоване у 1910 році місцевими поміщиками, потім його віддали під житло держслужбовців, а в 1959 році передали для дитсадка. Отож воно пристосоване, кімнатки невеликі, є зовсім крихітні, немає не те що спортивної зали, а навіть актової, тож дитячі заходи проводять «у гостях» в Будинку школяра. «Хоча для комфортного перебування тут дітей створено більш-менш нормальні умови, – говорила Людмила Миколаївна. – Облаштовано санвузли, спальні кімнати, кухню і т.п. Але ж матеріальна база дуже застаріла і вимагає заміни. Наші працівники спрямовують зусилля не тільки на догляд за дітьми, а постійно змушені утримувати приміщення у належному санітарному стані. Ми весь час то щось підклеюємо, то зафарбовуємо, то влітку десь цементуємо. І з кожним роком «оновляти» цю споруду стає все важче. Глиняні стіни просідають і дають тріщини, підлога руйнується, двері перекошуються… Важко жити в такому приміщенні».

 

Гості оглянули внутрішні кімнати, харчоблок, потім обдивилися будівлю зовні. «Ми ще раз упевнилися, що дитсадок потребує відновлення, але останнє слово буде за фахівцями в будівельній галузі. Вони вирішать, чи можливо та чи доцільно реконструювати таку давню споруду. Будемо працювати над цими питаннями».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь