A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

«СИЛА – В ЄДНОСТІ»

Дата: 22.01.2021 17:10
Кількість переглядів: 209

Фото без описуДень соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається ще й перше проголошення незалежності України.

 

«А для нас воно символічне ще й тим, що відбулася адміністративна реформа і наші села три роки тому об’єдналися в одну громаду. Бо тільки в гуртуванні наша сила, тільки разом зможемо долати проблеми, які ставить життя», - говорила у вітальному слові керівник комунального закладу «Публічна бібліотека імені Ореста Левицького» Ірина ШЕЛЕМБА під час святкового заходу, що відбувся сьогодні у селі Шедієве.

 

Перед тим колона автомобілів з державним прапором України проїхала від села Маячка до приміщення колишньої Шедіївської школи, де на фасаді встановлено меморіальну табличку на честь воїна Віктора Григоровича ХОДАКА, який загинув 29 серпня 2014 року під Іловайськом. Сюди піднесли і прапор, який був на Сході, з багатьма автографами воїнів-захисників. Затим відбувся короткий мітинг, на який запросили маму земляка-героя Ганну Володимирівну, учасників АТО/ООС, працівників бібліотек і закладів культури, небайдужих шедіївців.

 

Захід відкрив його ініціатор, заступник голови ТГ Микола ЗАВЕЗЬОН, який від імені керівника громади Віктора ДУБОВИЧА та від себе особисто привітав усіх і підкреслив, що сила кожної громади, кожного села та міста, як і всієї України – тільки в єдності, в умінні допомагати один одному, вірити у майбутнє держави.

 

Учасник АТО Юрій ЮРЧЕНКО звернувся до земляків з такими словами: «Хочу побажати кожному з нас, аби ми уміли допомагати ближньому, бачити біля себе того, хто поруч. Якщо не будемо єднатися і гуртом не братимемося за вирішення проблем у громаді, то ніхто нам не допоможе. Роботи у нас ще багато – і мирної, і військової, бо наша боротьба за свою державу ще тільки почалася. І головне, щоб наші втрати за неї не були марними, щоб наші діти жили краще за нас і не знали збройних конфліктів».

 

Ірина Шелемба від імені всіх присутніх висловила подяку Ганні Ходак за виховання сина-героя, а Микола Завезьон запевнив у готовності допомагати і підтримувати матір, син якої поклав своє життя за незалежність України. Натомість Ганна Володимирівна подякувала за пам’ять про її сина.

 

Право покласти квіти до меморіальної дошки В.Ходака надали учасникам АТО Якову ЗІНЧЕНКУ та Володимиру РОЗСОСІ.

 

Потім усі учасники святкування пішли до Тарасової гори, де не просто сфотографувалися, а з ініціативи Ірини Шелемби провели невеликий флеш-моб, демонструючи напис «Сила в єдності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь