A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 23.01.2021 17:15
Кількість переглядів: 231

Фото без описуМинулого четверга відбулося засідання виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради, яке вів голова виконкому Віктор ДУБОВИЧ.

 

У ході роботи члени виконкому розглянули 11 питань. Зокрема, «Про організацію громадських робіт у 2021 році», «Про організацію цієї весни призову юнаків 2004 року народження до призивної дільниці Новосанжарського РТЦК та СП» (доповідала спеціалістт ІІ кат. з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб Лариса АНДРІШКО), «Про організацію якісного та повноцінного харчування дітей у навчальних закладах ТГ».

 

Також затвердили маршрути руху нехворощанського та соколовобалківського шкільних автобусів по перевезенню дітей до навчальних закладів (доповідала начальник відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК), перелік громадських робіт на 2021 рік, регламент виконавчого комітету і графік роботи Соколовобалківської амбулаторії сімейної медицини.

 

Розглянувши питання порядку денного, присутні могли висловити свої пропозиції стосовно тих чи інших проблем. Наприклад, член виконкому Василь ЖОРНЯК озвучив таку думку: треба подумати, як підвищити продуктивність роботи нашого комунгоспу, аби поменшало нарікань. А заступник голови ТГ Микола ЗАВЕЗЬОН звернув увагу на велику кількість в наших селах занедбаних дворів, які «потопають у чагарниках, перетворюються на стихійні сміттєзвалища, і це треба якось вирішувати».

 

Голова громади Віктор Дубович повідомив, що керівництво не відмовляється від наміру придбати спецавтомобіль для перевезення твердих побутових відходів. «Є низка ідей, як боротися з цим явищем, хоча б у центрі населених пунктів. Коли почнемо вивозити смітники, тоді зможемо схиляти до наведення чистоти і наших людей, котрі володіють покинутими дворами і лише обробляють городи. Але перш за все ми повинні запропонувати людям, де дівати непотріб», – зауважив Віктор Олександрович.

 

Далі члени виконкому порушили не менш болісну проблему – відсутність нормальної вбиральні біля колишньої автостанції. «Знайомство з населеним пунктом починається з туалетів. Люди їдуть з Дніпра у Полтаву, виходять з автобуса у Нехворощі випити каву чи сходити в туалет, а він без дверей!».

 

Говорилося і про перепони, що виникли в ході реалізації задуму збудувати вуличну водомережу в Маячці та Лівенському. «Проєктно-кошторисна документація попередньою владою проплачена, а самих документів, як з’ясувалося, в сільраді нема, і через те ми не можемо взяти участь в обласній програмі «Питна вода Полтавщини» – повідомив В.Дубович. – Є кілька паперів, на яких ні підписів посадових осіб, ні відтиску печатки, тобто ці папери не є документами. Те саме з проєктно-кошторисною документацією на будівництво нового дитсадка. Рік тому сільрада проплатила її виготовлення, проте самих документів на даний момент в архівах сільської ради немає. Можна лише здогадуватися, де вони поділися».

 

– У зв’язку з цим є намір провести в сільській раді повну інвентаризацію проєктно-кошторисної документації і призначити відповідальних осіб за її облік та збереження, – додала заступник голови ТГ Ольга ХОМЕНКО. – Прикро, що ця ситуація гальмує реалізацію тих задумів, на які вже витрачено бюджетні кошти.

 

Насамкінець В.Дубович зазначив, що з об’єктивних чи суб’єктивних причин накопичилося дуже багато різних проблем, «але поступово ми їх вирішуватимемо, інакше зупиниться розвиток громади».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь