A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

Дата: 27.01.2021 16:42
Кількість переглядів: 172

Фото без описуСьогодні у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості пройшло перше засідання Робочої групи зі стратегічного планування у Нехворощанській сільській територіальній громаді. В онлайн-режимі з вітальним словом до присутніх звернулася керівник Полтавського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Ірина БАЛИБІНА.

 

«Я дуже рада привітати вас з початком найважливішого етапу в житті громади – створення Стратегії розвитку, – говорила Ірина Вікторівна. – Ви серед кількох громад Полтавщини вибороли можливість отримати експортний супровід процесу створення Стратегії розвитку. Сподіваюсь, що ця співпраця буде ефективною і корисною. Хочу нагадати, що програма «U-LEAD з Європою» – це великий міжнародний проєкт, спрямований на підвищення спроможності громад шляхом надання їм інформаційної та методичної підтримки. Ваша робота, крім створення самого документу Стратегії розвитку, спрямована ще й на створення мотивованої команди однодумців, хто дійсно вболіває за майбутнє своїх населених пунктів. Ми віримо, що завдяки своїм спільним зусиллям ви отримаєте якісний та ефективний документ – своєрідний дороговказ покращення життя мешканців Нехворощанщини. Як кажуть, допоможи нам, Боже, у гарній справі! Успіхів, наснаги вам та плідної роботи!».

 

Привітав присутніх і голова громади Віктор ДУБОВИЧ. Він зупинився на необхідності розробки стратегічного плану розвитку Нехворощанської СТГ та сприянні в діяльності Робочої групи. «До неї увійшли активні, небайдужі люди, готові не тільки подавати свої ідеї, а й втілювати їх у життя. Також у Робочій групі є наші депутати. У нас амбітна мета – стати кращою громадою і бути прикладом для інших, – підкреслив Віктор Олександрович. – Ми розуміємо, що потенційні інвестори перед тим, як надати фінансовий ресурс, бажають упевнитися, що той чи інший проєкт має пріоритети в розвитку даної території, і це підтверджується стратегічними документами. Що їхня допомога буде справді корисною і матиме сталий результат. Зрештою, цей документ скоординує зусилля усіх зацікавлених осіб в досягненні системних змін в усіх сферах життя громади».

 

В.Дубович зазначив, що сьогодні ситуація у громаді не з найкращих, бо маємо негативну демографічну ситуацію, зростає безробіття, бюджет не збільшується і т.п. Крім того, останнім часом до таких сільських громад, як наша, все менше уваги з боку вищої влади, ми все відчутніше опиняємося на задвірках важливих суспільних процесів. Як приклад – Новосанжарський район розформували, і всі активи залишилися на території селища, хоча в комунальному майні є частка кожної громади.
«Сподіваємось, стратегія розвитку допоможе хоча б пригальмувати негативні процеси, – продовжив керівник громади. – Ми не опускаємо руки. Оскільки у нас головним джерелом наповнення бюджету є земля, то я бачу першочерговим завданням сприяти малому аграрному бізнесу, як це практикується на території Польщі, куди наші люди їздять на заробітки збирати полуницю. А чому б її не вирощувати у себе вдома? Як і лохину, смородину, малину, сприяти садівництву і городництву. Подібний досвід уже є і в Україні, хоча б на Дніпропетровщині. Ми не гірші, просто треба засукати рукава і працювати, заохотити наших жителів до цього. Розвинувши цю справу, зможемо залучати інвесторів для створення міні-заводів з переробки ягід. Для того ми й збираємося, щоб акумулювати ідеї, обмінятися думками, звірити свої позиції. Упевнений, що будуть здобутки у цій справі».

 

Огляд процесу стратегічного планування СТГ зробила секретар Робочої групи Наталія РУДЬ. Вона ознайомила присутніх з нормативним підґрунтям для розроблення стратегічних документів, з планом реалізації стратегії, стратегічними цілями тощо. Підкреслила, що мета розроблення стратегії розвитку – спрямувати ОБМЕЖЕНІ місцеві ресурси на ПРІОРИТЕТНІ сфери, які призведуть до швидкого розвитку громади.

 

У ході дискусії свої думки висловили заступники голови СТГ Ольга ХОМЕНКО та Микола ЗАВЕЗЬОН, приватний підприємець Людмила ПЕТРЕНКО, начальник центру з надання соціальних послуг Мирослава РОЖКО та інші учасники засідання. Юридичну консультацію з питань організації малого аграрного бізнесу надала в онлайн-режимі викладач Полтавського аграрного університету, кандидат юридичних наук Леся ДУБОВИЧ.

 

Підсумовуючи роботу, Віктор Дубович подякував усім за роботу і запросив до співпраці, висловивши сподівання, що «з такою дієвою командою ми досягнемо успіхів. За один день ми нічого не зможемо вирішити, а поступово рухатимемось вперед і результат буде».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь