Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

БУДЕ ЯКІСНІША ВОДА

Дата: 30.01.2021 21:04
Кількість переглядів: 221

Фото без описуДавно велася мова про необхідність невідкладно провести капітальний ремонт водяної свердловини, що у центрі Нехворощі. Останнім часом вона активно жене пісок, в результаті чого постійно виходять з ладу насоси, до того ж є загроза «забити» піском водомережу, і що найгірше – систему опалення у триповерховому приміщенні школи. А водою забезпечує ця свердловина всю центральну частину села, навчальні та медичні заклади.

 

Голова нашої СТГ Віктор ДУБОВИЧ пояснює: «Пісок із свердловини йде внаслідок того, що зіпсувався фільтр і замінити його неможливо. Тому фахівці порадили збудувати нову свердловину, де буде обсадна труба більшого діаметра, що дасть можливість опускати в неї насоси різних типів і виробників. Також при потребі можна буде встановити додаткові фільтри. Проєктно-кошторисну документацію на нову свердловину виготовлено попередньою владою, і на той час загальна вартість робіт, які планували виконати у травні цього року, сягала 760 тисяч гривень. Ми запросили іншого підрядника, який виконає нам ці роботи негайно за 300 тисяч з гарантією експлуатації свердловини десять років. Хочу підкреслити, що ці кошти не з місцевого бюджету, все фінансування взяла на себе Полтавська газонафтова компанія, за що їй окрема вдячність від імені нехворощан та керівництва нашої громади.

 Фото без опису

Сьогодні підрядники пробурили вже до 70 метрів, потім будуть виконувати інші технологічні роботи і за тиждень усі, хто користується центральним водогоном, питимуть воду з нової свердловини. Забір води буде з того ж водоносного горизонту, що й раніше, бо глибина старої свердловини 95 метрів, а нової – близько 100 метрів. Вода тут відповідає усім санітарним вимогам, але тепер буде і без піску».

 

Додамо, що на 12 тисяч гривень вдалося здешевити загальну вартість робіт завдяки сільському комунгоспу, який надав бульдозер для земляних робіт, і приватному підприємцю Валерію ДУБОВИЧУ, який надав техніку для вантажних робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь