A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВАНДАЛІЗМ ТРИВАЄ

Дата: 01.02.2021 21:11
Кількість переглядів: 174

Фото без описуВідразу дві неприємні новини з’явилися упродовж вихідних. Пізнього суботнього вечора у центральному парку Нехворощі невідомі особи знову збили два ліхтарі, що освітлюють центральну алею. Вочевидь, для когось це весела забава – псувати майно громади, як нетямущі діти псують іграшки. Але ж то діти, а тут, скоріш за все, нетямущі лобуряки.

 

В другому випадку правопорушення на підлітків, а тим більше на дітей не спишеш. Тут робота цілком дорослих і свідомих людей, які вирішили заготовити для себе дрова у парку, що на території старої частини «кіровського» кладовища. Колись давно, в середині 1950-х років, тодішній голова колгоспу імені Маленкова Лук’ян Данилович ДУНАЙ розпорядився засадити цю місцину деревами, «щоб корови на могилах не випасались». Тепер, через 70 років, знайшлися хазяї, котрі вирішили, що парк нічийний і його можна безборонно випилювати.

 

Фото без опису«І випилюють не сухостій, а валять ще міцні, здорові дерева, – розповідає депутат СТГ Віктор КИБКАЛО, який живе неподалік цієї території і зробив ці фото. – Жаль, що я не застав зловмисників. З таким явищем треба якось боротися, інакше залишать одні пеньки. Про лісосмуги біля полів і казати нічого, скоро їх не буде. Інша біда – несанкціоновані смітники. Біля того ж «кіровського» кладовища непотребом засипали увесь яр. Не краще й біля «калінінського». Скоро сипатимуть прямо на могили. Думаю, слід активізувати роботу адміністративної комісії, яка має право накладати штрафи за такі дії, примусово зобов’язувати до громадських робіт. Спиляв незаконно деревину – посади десяток молодих своїми силами і за свій кошт. Висипав лантух сміття – прибери й вивези увесь смітник. Може, таким чином достукаємося до свідомості односельців…».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь