A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

КАРАНТИН В УКРАЇНІ ПРОДОВЖЕНО ДО 30 КВІТНЯ

Дата: 17.02.2021 19:10
Кількість переглядів: 490

Фото без описуТаке рішення схвалив сьогодні Уряд. Почнеться карантин з наступного понеділка, тобто з 22 лютого. Про це розповів журналістам Міністр охорони здоров’я Максим СТЕПАНОВ. За його словами, діятимуть чотири рівні епідемічної небезпеки – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» і червоний» - залежно від коефіцієнту виявлених випадків захворювань на коронавірусну хворобу COVID-19 у певному регіоні. Водночас постанова передбачає, що базовим рівнем для всієї країни встановлюється «жовтий».

«Під час адаптивного карантину діятимуть ті обмеження, які діють в Україні після жорстких зимових карантинних обмежень, - сказав урядовець. - Більш того, ми зробили деякі послаблення. Наприклад, буде дозволятися проведення масових заходів, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 квадратних метри площі або з наповненістю залу до 50%. Дозволятимуться відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб. Під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутні глядачі, але з певними обмеженнями щодо кількості заповнених місць. Дозволятиметься працювати ресторанам, кафе, барам та їдальням до 24 години», – зазначив Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я додав, що «зелений» рівень стане тим показником, якого регіони мають досягнути, щоб почати говорити про перегляд або скасування певних карантинних обмежень.

«Помаранчевий рівень», за словами Максима Степанова, не передбачатиме встановлення додаткових карантинних обмежень, а сигналізуватиме про можливе наближення регіону до червоного рівня епідемічної небезпеки. Водночас пропонується, що на цьому рівні органи місцевої влади можуть вводити додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню інфекції.

На «червоному рівні» вводитимуться жорсткі карантинні обмеження, за прикладом січневого карантину.

Нагадаємо, що вперше карантин для протидії поширення коронавірусної хвороби в Україні запровадили торік з 12 березня. Потім кілька разів його продовжували і влітку перевели у форму адаптивного карантину. З 8 по 24 січня в Україні діяв локдаун, а потім по всій країні почали діяти правила «помаранчевої» зони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь