Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДО УВАГИ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Дата: 23.02.2021 16:42
Кількість переглядів: 282

Фото без описуШановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та громадяни, які потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, що проживають на території громади.

 

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови Кабінету Міністра України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення за певними категоріями захворювань».

 

На пільгове медичне забезпечення мають право такі категорії громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:

 

1) без врахування доходу сім’ї пільга надається:
особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 1 та 2 (учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, категорій 1, 2, учасники інших ядерних аварій, категорій 1, 2; громадяни, що потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1,2);

 

2) з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу пільга надається:

 

2. особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3 (учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, категорії 3, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, категорії 3; учасники ядерних аварій, категорії 3);

 

3. діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи;

 

4. потерпілі діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.
Для отримання ліків за рецептом сімейного лікаря, Вам необхідно звернутися до Аптека № 51 с. Нехвороща вул. Центральна, 83.

 

Відпуск ліків громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи аптечним закладом проводиться:
- при пред’явленні посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи – особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорій 1 та 2;
- при пред’явленні посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи та довідки про сукупний дохід сім’ї;
– особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3, дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь