Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ДО УВАГИ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Дата: 23.02.2021 16:42
Кількість переглядів: 266

Фото без описуШановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та громадяни, які потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, що проживають на території громади.

 

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови Кабінету Міністра України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення за певними категоріями захворювань».

 

На пільгове медичне забезпечення мають право такі категорії громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:

 

1) без врахування доходу сім’ї пільга надається:
особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 1 та 2 (учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, категорій 1, 2, учасники інших ядерних аварій, категорій 1, 2; громадяни, що потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1,2);

 

2) з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу пільга надається:

 

2. особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3 (учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, категорії 3, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, категорії 3; учасники ядерних аварій, категорії 3);

 

3. діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи;

 

4. потерпілі діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.
Для отримання ліків за рецептом сімейного лікаря, Вам необхідно звернутися до Аптека № 51 с. Нехвороща вул. Центральна, 83.

 

Відпуск ліків громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи аптечним закладом проводиться:
- при пред’явленні посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи – особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорій 1 та 2;
- при пред’явленні посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи та довідки про сукупний дохід сім’ї;
– особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3, дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь