A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ

Дата: 24.02.2021 16:47
Кількість переглядів: 527

23 лютого голова СТГ Віктор ДУБОВИЧ провів робочу нараду зі своїми заступниками та керівниками окремих підрозділів виконавчого комітету. «Ми з вами працюємо майже сто днів і належить підбити перші підсумки роботи, – говорив Віктор Олександрович. – Особливих успіхів, якими хотілося б похвалитися, поки що немає, але певні напрацювання все-таки є. Цей період ми присвятили перш за все глибокому аналізу соціально-економічної ситуації в громаді й визначення першочергових проблем, які нам належить вирішувати. Тому хочу найперше хочу сказати про своїх заступників. Крім тих обов’язків, які вони виконують з першого дня, ми вирішили розподілити між ними відповідальність за роботу конкретних напрямків і галузей.

 

Отже, я, як голова громади, беру на себе відповідальність за фінансовий відділ, галузі освіти і медицини, а також спорт. Маю намір розвивати спортивний рух, і найперше – хочу відкрити в громаді філіал полтавської дитячої спортивної школи. Сподіваюсь, це в нас вийде.

 

ХОМЕНКО Ольга Станіславівна відповідатиме за розвиток культури в громаді, за проєктний менеджмент, зовнішньоекономічну діяльність, роботу Центру надання соціальних послуг та інформаційне забезпечення.

 

КОРОЛЕНКО Зоя Петрівна – за благоустрій у громаді, роботу відділу земельних відносин та архітектури, служби у справах дітей, сім’ї та молоді, цивільний та соціальний захист населення. А також Зоя Петрівна буде відповідати за Нехворощу, на зразок старости в цьому селі, хоча офіційно у нашій громаді старост немає. Але в Нехворощі повинен бути безпосередній керівник цього села.

 

КАЛІНІЧЕНКО Світлана Миколаївна, крім роботи у Соколовій Балці, Андріївці та Світлівщині, відповідатиме за діяльність Нехворощанського сільського комунгоспу на території всієї громади.

 

ЗАВЕЗЬОНУ Миколі Анатолійовичу, який представляє наші села від Маячки до Шедієвого, доручаємо бути куратором місцевої пожежної охорони.

 

Секретар ради БУГОРСЬКА Світлана Володимирівна відповідатиме за роботу загального відділу.
Першочергове наше завдання – з початком весни привести наші села в належний порядок, тобто зайнятися благоустроєм. Наш комунгосп в останні роки одержав багато техніки: є і трактори, і бульдозер, невдовзі матиме й сміттєвоза, отож працювати є на чому, треба лише закочувати рукава і ставати до роботи єдиною командою. Пригадуєте, я після виборів казав, що нам усім треба не йти до майбутнього, а взувати кросівки і бігти, інакше багатьох проблем нам ніколи не позбутися, якщо будемо працювати дрімаючи. Так от сьогодні саме той день настав, коли, умовно кажучи, перевзовуємося у кросівки і працюємо. Хто не встигатиме бігти за нами, той випаде з команди. Наше загальне завдання – зробити так, щоб громада відчула, що влада працює в її інтересах. Щоб в людей було менше приводів на нас скаржитись і нарікати на нашу діяльність. Щоб не було, як раніше – людина прийшла в сільраду, тут чиновників як у вулику, а звернутися ні до кого. За це буде персональна відповідальність кожного. З кожного вимагатиму належної відповідальності за свої обов’язки, щоб не слухати від людей нарікання, що ми нічого в громаді не зробили, а премії одержуємо. Всі ми живемо у складні часи, грошей справді обмаль, бо дохідна частина бюджету суттєво зменшилась, у тім числі й через карантин. Але старатимемось засівати таке зерно в землю, яке в майбутньому дасть нормальний урожай».

 

«У мене багато питань до кожної галузі, до кожного напрямку діяльності, – продовжив В.Дубович. – Наприклад, мене зовсім не задовольняє робота нехворощанської бібліотеки. Там не цікаво ні дітям, ні дорослим, і вони туди не ходять, а бібліотекарі тим часом у коментарях на фейсбуці когось відправляють на пенсію. Я не можу про це не говорити, і це підказує мені про необхідність реформувати цю галузь. Ми не збираємось бібліотеки закривати, але їх роботу слід поставити на такі рейки, щоб вона була сучасною, актуальною, а не установою, де тільки перекладають книги з полиці на полицю. Ми були у Білоцерківці й бачили, як там діють бібліотеки, тому я говорю про цілком реальні речі, нічого надзвичайного і фантастичного тут немає.

 

Пожвавлюватимемо роботу комунгоспу, щоб це господарство стало прибутковим, а не дотаційним. Щоб закуплена для нього техніка працювала з максимальною віддачею та ефективністю. Це все шляхи для виживання, і коли ми не підемо ними, а тільки проїдатимемо бюджет, то ніякої перспективи не буде. І я боюся одного ранку прокинутися в чужій громаді. Нам треба зміцнювати свою. Люди у нас гарні, ділові й працьовиті, і наше завдання – зробити так, щоб вони пишалися своєю громадою і відчували свою необхідність цій громаді».

 

В обговорення озвучених проблем взяла участь керівник публічної бібліотеки ім. Ореста Левицького Ірина ШЕЛЕМБА. Вона погодилася зі словами В.Дубовича, що в нехворощанській бібліотеці є низка невирішених проблем, і навела приклад маячківського закладу, де створено чудовий краєзнавчий музей, де постійно наповнюється інформацією сторінка у фейсбуці, діють клуби за інтересами, де неодноразово вигравали галузеві проєкти і змогли поновити книжковий фонд більш як на сто тисяч гривень. «У вас дійсно прекрасна робота», – погодився голова СТГ.

 

Директор Будинку культури Ірина ДЯЧЕНКО оголосила, що 6 березня о 17 годині в Будинку культури відбудеться традиційний концерт з нагоди жіночого свята. Готують його вихованці Будинку дитячої творчості.

 

Також Ірина Володимирівна повідомила присутнім, що з 1 березня в закладі почне діяти безкоштовна спортивна секція для жінок «Гармонія». Націлена вона перш за все на людей старшого віку, працюватиме щопонеділка і щочетверга. З часом подібну секцію планують створити і для чоловіків.

 

«Бажано, аби такі секції діяли і в інших селах громади», – запропонував В.Дубович і підсумував зустріч так: «Ми всіма силами повинні старатися, аби про нашу громаду йшла тільки добра слава, аби й до нас їздили за досвідом».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь