A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Пестициди. Роздрібна торгівля.

Дата: 10.03.2021 14:17
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

Кожна партія завезених для продажу пестицидів повинна мати сертифікат відповідності.

У приміщенні для продажу пестицидів і агрохімікатів не повинні реалізовуватися харчові продукти, іграшки, товари дитячого користування, засоби особистої гігієни, одяг, взуття, миючі засоби, парфуми.

Заборонена  реалізація підроблених, фальсифікованих пестицидів і агрохімікатів. Згідно Закону України «Про пестициди та агрохімікати» – фальсифіковані пестициди і агрохімікати – продукція, яка не відповідає встановленим вимогам, що висуваються до пестицидів і агрохімікатів, у тому числі вимогам щодо маркування та пакування, розміщення інформації про товар на його упаковці тощо, та/або продукція, на упаковці якої зареєстрований знак для товарів та послуг використано з порушенням прав власника.

Підроблені пестициди й агрохімікати шкідливі для здоров’я, небезпечні для довкілля, токсичні для врожаїв, крім того використання завідомо фальсифікованих пестицидів і агрохімікатів є порушенням та  тягне за собою   цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

Адміністративне стягненням у вигляді штрафу на сьогодні (на розгляді внесення  змін в сторону збільшення) становить для громадян –  до сорока неоподаткованих мінімумів доходів, на посадових осіб – до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Шановні підприємці! Дотримуйтесь правил торгівлі пестицидами  і агрохімікатами , адже від вас залежить здоров’я людей, чистота довкілля та якість вирощених на присадибних ділянках продуктів харчування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь