A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗБИТКІВ - МАЙЖЕ НА СТО ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 13.03.2021 12:13
Кількість переглядів: 430

Фото без описуУ Нехворощі продовжується реконструкція приміщення для амбулаторії ЗПСМ. Нині тривають внутрішні роботи. Збільшилася чисельність будівельної бригади, тож темпи реконструкції пришвидшилися. Сьогодні навіть працівники колишнього терапевтичного відділення не могли б пізнати свій заклад, який перетворився на суцільний будівельний майданчик.

 

Днями підрядники та голова громади Віктор ДУБОВИЧ зустрілися тут з нашими медиками, аби почути їхні побажання щодо розміщення майбутніх кабінетів та їхнього облаштування, і це буде враховано під час ремонтних робіт. На даний час уже змонтовано нові каналізаційну і теплову мережі, укріплюються старі та викладаються нові внутрішні стіни.

 

Під час монтажу та перевірки опалювальної системи було виявлено, що в багатьох місцях вона розмерзлася ще торішньої зими.

 

Як відомо, після закриття терапевтичного відділення влітку 2019 року приміщення не експлуатувалося, і з початком холодів постало питання, як зберегти водомережу та опалювальну систему.

 

«Оскільки всі споруди перейшли з Новосанжарської райлікарні на баланс сільської ради, то я, будучи тоді депутатом СТГ, неодноразово наполягав, щоб приміщення або опалювали, або в систему залили морозостійку рідину (антифриз), аби не допустити її псування. Однак підрахувавши, скільки треба антифризу і яка його вартість, тодішній голова громади Юрій МОВЧАН та його заступник Олександр ЛИМАР дали вказівку все-таки злити воду з системи, – каже Віктор Дубович. – Очевидно, до кінця не проконтролювали належне виконання цих робіт і, як тепер з’ясувалося, воду було злито тільки у приміщенні колишньої лікарні, а в самій котельні, рентгенкабінеті та кухні, що поруч з котельнею, система залишилася заповненою. І хоч торішня зима в цілому була м’якою, все ж вистачило кількох морозних ночей, аби потріскалися чавунні батареї, металеві труби, розірвало кригою дві помпи та розширювальний бак, постраждали й обидва дороговартісних котли та бойлер. Ця система не була старою і зношеною, її капітально реконструювали десять років тому: встановили нові котли, помпи, лічильники води, промили батареї, тощо. Ми сподівалися, що все це перебуває в робочому стані й не планували щось міняти в котельні та на кухні, а тепер доведеться. За приблизними підрахунками, комунальне майно зазнало збитків до ста тисяч гривень. Вартість лише однієї помпи – 14 тисяч, не кажучи про два котли. Вже замінили усі крани й труби, що йдуть до основного приміщення, а за які гроші замінити батареї на кухні? У проєкті цього не передбачено. Можливо, щось вдасться відремонтувати, але це не змінює суті проблеми, що виникла в результаті безгосподарності, безвідповідальності, халатного ставлення до майна громади. Днями на наше прохання систему обстежили фахівці з «Полтаватеплоенерго», які попередньо підтвердили, що вона зіпсувалася давно, будучи наповнено водою в період нетривалих морозів. Тепер чекаємо офіційних висновків. За моїм розпорядженням уже створено комісію з числа моїх заступників та депутатів, котрі мали мандати і в попередньому скликанні, – хай вони встановлюють усіх призвідців розмерзання системи. Потім будемо звертатися до правоохоронних органів для відшкодування збитків».

 

Сьогодні хід реконструкції основного приміщення, а також зіпсовану тепломережу в котельні та кухні оглянув директор сільського комунгоспу Григорій БАЛАНА. Його супроводжував виконроб Микола МАСЛІЙ, він особисто показав майно, що зазнало руйнування внаслідок морозів: зіпсовані помпи, розірвані батареї та розширювальний бак, іржаві котли, що буквально посипалися всередині, бо після руйнування вода з них давно витекла. Показав і бойлер, який хоч і витримав натиск льоду, але «надувся» і теж вийшов з ладу…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь