A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Стихійні сміттєзвалища.

Дата: 22.03.2021 15:02
Кількість переглядів: 343

Фото без описуМи любимо критикувати недосконалі закони, урядові рішення, бездієву владу і все те, що заважає нам розвиватися. Але ж не закони і не влада, а тим більше не міністерські чиновники наклали ці купи сміття у Нехворощі. Не сусіди з Гупалівки зносили сюди побутові відходи, а рідні нехворощани. І купа ця, зверніть увагу, «наросла» не так давно, і містить у собі здебільшого пластикові та скляні пляшки, є й металеві банки з-під пива. На перший погляд, нічого особливого в тому немає – скільки ще подібних куп сміття по всій громаді! Однак тут існує маленьке «але». Річ у тім, що ця купа сміття лежить ЗА колишнім магазином «Культмаг», а ПЕРЕД НИМ – контейнери якраз для збору використаних пластикових, скляних і металевих пляшок.І знову сміття.

 

Тепер запитання для свідомих громадян: як ви думаєте, чому окремі особи (іншим словом їх і не назвеш) викидають свій непотріб за магазин, коли все це можна цивілізовано викинути в контейнер?

 

От і в нас відповіді на це питання немає. Бо якщо в людини відсутня совість і внутрішнє відчуття власної культури, то не зарадять їй ні закони, ні влада, ні урядовці.

 

Фото без описуХоча є й протилежні випадки. Один нехворощанин викинув купу непотребу у невстановленому місці. Працівники сільської ради випадково це побачили і за окремими папірцями, що були в тій купі, швидко визначили їх господаря. Після спілкування з представниками влади чоловік забрав своє «добро» й відвіз на смітник. Не знаємо, що ним керувало в даному разі – докори сумління чи острах перед можливістю оприлюднення його «свинських» дій, однак він вчинив правильно. Але далеко не всі здатні виправлятися. «Тож коли ще раз трапиться подібний випадок, або кого спіймаємо «на гарячому», я особисто не полінуюся зібрати непотріб, відвезти його назад господарю й висипати перед самісіньким двором, – каже голова громади Віктор Дубович. – Ще й сфотографую цей процес, аби осоромити «смітникаря» на весь Інтернет. Є люди, на яких може подіяти тільки такий метод впливу, якщо в них відсутнє відчуття того, що село – це наш спільний дім, який не обмежується приватним двором. Накопичилось сміття – цивілізовано відвезіть його у відведене місце, не викидайте межи очі односельцям. З таким проханням звертаюся до кожного мешканця нашої громади. Доведіть усім, що тут живуть люди культурні».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь