A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 26.03.2021 19:49
Кількість переглядів: 299

Відділ у Новосанжарському районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області звертає увагу, що відомості про земельні ділянки, право на які виникло до 2004 року мають бути внесені до Державного земельного кадастру.

 

У Державному земельному кадастрі нині відсутні відомості про велику кількість земельних ділянок, право на які виникло до 2004 року. Аби забезпечити належний захист державою суб’єктів права власності і господарювання, ефективну протидію протиправному позбавленню власників їх прав, запобігти виникненню судових спорів між власниками та користувачами земельних ділянок необхідним є внесення відомостей про земельні ділянки, право на які виникло до 2004 року.

 

Згідно із пунктом 2 розділу VІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Державний земельний кадастр» встановлено, що земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера. У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

 

Таким чином, для внесення даних про зазначені земельні ділянки до Державного земельного кадастру (проведення державної реєстрації земельної ділянки) їх власникам (землекористувачам) необхідно звернутися до розробників документації із землеустрою та замовити розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на кожну земельну ділянку.

 

Після реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі і отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку необхідно звернутись до державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень для проведення державної реєстрації прав власності на земельну ділянку, яка зазначена в державному акті. За результатами державної реєстрації права власності в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, на кожну земельну ділянку буде видано витяг з реєстру прав власності про реєстрацію права. Зазначені витяги разом з державним актом будуть засвідчувати право власності на земельні ділянки.

 

Звертаємо увагу громадян, органів місцевого самоврядування, підприємств державної та комунальної форм власності, установ та організацій на неохідність проведення робіт з розробки відповідних документацій із землеустрою (з урахуванням положень статей 26 та 55 Закону України «Про землеустрій») для подальшого внесення відомостей про земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, до Державного земельного кадастру.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь