Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЩЕ ОДНА "ЧУМА"

Дата: 31.03.2021 16:17
Кількість переглядів: 199

Фото без описуЩороку, тільки-но весною встановлюється суха погода, на багатьох нападає ще один "вірус" - підпалювати очерет або суху траву. Таким людям байдуже, що повітря задимлюється, а в полум'ї гинуть дрібні тварини. А ще виникає загроза пожеж у приватних житлових та господарських спорудах. Іноді це може загрожувати й життю самого палія. Приміром, учора в смт Чорнухи Лубенського району чоловік загинув від необережного поводження з вогнем під час спалювання стерні кукурудзи.

 

Загалом попередньої доби внаслідок 38 пожеж на відкритих територіях у Полтавській області було знищено 110 га сухої рослинності. Лише за добу!

 

Зокрема, учора в Малій Перещепині виникла пожежа на відкритій території. Вогнем знищено очерет на площі 45 га - місце гніздування багатьох перелітних птахів. Надзвичайники врятували три житлових будинки.
За добу раніше в області сталося 20 пожеж на відкритих територіях, під час яких вигоріло понад 33 га сухої рослинності.

 

Головне управління ДСНС України у Полтавській області просить громадян не спалювати сміття на городах та сухостій на відкритих територіях. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Окрім того слід пам'ятати, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн.

 

Аби ж спіймали та оштрафували хоч одного палія! Інші може б тоді задумались, чи кидати запаленого сірника в сухостій...

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь