A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

АУДИТ ЗЕМЕЛЬ ПОЧАВСЯ

Дата: 31.03.2021 16:29
Кількість переглядів: 350

Фото без описуСьогодні відбулося перше засідання робочої групи з проведення аудиту використання сільськогосподарських земель на території Нехворощанської сільської ради. Розпочато проведення аудиту земель сіл Шедієве та Бурти. Зроблено аналіз використання земель сільськогосподарського призначення в розрізі землекористувачів. В ході роботи виявлено чотири земельні ділянки, які розорюються фізичними особами без правовстановлюючих документів, що суперечить вимогам діючого законодавства.

 

Також встановлено, що більшість землекористувачів, які мають земельні ділянки, розташовані в полях поблизу населених пунктів, використовують їх на підставі Державних актів на право приватної власності на землю, що не містять відомостей про кадастрові номери. ВІН ЧЕРВОНОГО КОЛЬОРУ. І таким земельним наділам кадастровий номер не присвоювався.

 

Кадастровий номер потрібний, аби вільно розпоряджатися власністю: дарувати, продавати, здавати в оренду, використовувати як заставу в банку. Немає точно встановленої дати, до якої люди мають замінити старі державні акти, але зробити це необхідно якнайшвидше. Бо хоча державний акт про право власності на землю посвідчує Ваше право на землю, проте для того, щоб укласти угоду про перехід права власності на земельну ділянку (міни, ренти, дарування, оренди, інших цивільно-правових угод, а також для спадкування) земельна ділянка повинна пройти державну реєстрацію – тобто отримати кадастровий номер, оскільки його наявність є обов'язковою умовою договору. Для цього власнику або користувачу земельної ділянки слід звернутися до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

 

Рекомендуємо усім власникам державних актів права власності на землю старого зразка якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь