A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

Дата: 31.03.2021 22:42
Кількість переглядів: 153

Фото без описуСьогодні членам виконавчого комітету, які зібралися майже у повному складі, належало розглянути десять питань, внесених до порядку денного. Спеціаліст з питань захисту прав дітей Анна КАРАКУЦЯ інформувала про необхідність прийняття документів з уже ліквідованої Новосанжарської служби у справах захисту дітей на одинадцять підлітків, які живуть на території Нехворощанської ТГ і позбавлені батьківського піклування. Тепер цими дітьми опікуватиметься наша громада.

 

Про присвоєння поштової адреси нерухомого майна доповіла секретар виконкому Світлана БУГОРСЬКА. Йдеться про електропідстанції у Нехворощі, Маячці та Соколовій Балці.

 

Також виконком затвердив акт приймання-передачі фактичної вартості виконаних робіт з ремонту водяної свердловини у Нехворощі за рахунок благодійної допомоги (інформувала головний бухгалтер сільської ради Ірина КОЛЬБА).

 

Затвердили графік роботи закладів культури та бібліотек нашої громади (інформувала заступниця голови ТГ Ольга ХОМЕНКО) та інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, які оформлятимуть посадові особи виконавчого комітету сільради. Заступниця голови ТГ Зоя КОРОЛЕНКО пояснила, що мова тут про порядок складання адмінпротоколів у випадку виявлення порушень правил благоустрою, іншими словами – викидання сміття у невстановлених місцях.

 

Разом з тим члени виконкому схвалили рішення про утворення адміністративної комісії при виконавчому комітеті й затвердили положення про її роботу. З.Короленко зачитала список членів цієї комісії: голова – Микола ЗАВЕЗЬОН (заступник голови ТГ), секретар – Альона БОРОВКО (юрист сільської ради), члени комісії: Зоя КОРОЛЕНКО і Світлана КАЛІНІЧЕНКО (заступниці голови ТГ), Василь ГЕЦКО (начальник відділу благоустрою), Степан ЧЕРЕВИК (начальник господарської групи відділу освіти), Василь УГЛЯЙ (начальник місцевої пожежної охорони), Віктор БОРСУК (єгер з с. Шедієве), Олександр ЗІНЧЕНКО (прес-служба) та за згодою – Олексій МУХА (дільничний інспектор райвідділу поліції).

 

Фото без описуГолова громади Віктор ДУБОВИЧ пояснив суть проблеми: у нас є вантажівка для вивезення твердих побутових відходів, ми її вже зареєстрували і зараз розробляється система організованого збору сміття у кожному селі нашої громади. Є у нас і трактори з причепами, тому найперше – вивеземо вже існуючі смітники, встановимо тимчасові місця накопичення таких відходів. А потім будемо всіма способами боротися з таким ганебним явищем, як викидання непотребу в кущі, покинуті двори чи придорожні смуги. Адмінкомісія повинна бути дієвою, виявляти такі протиправні дії і на правопорушників складати протоколи. Вона матиме право накладати штрафи й оприлюднювати ці факти на офіційній сторінці громади в соцмережах. «Вона допоможе боротися не тільки з викиданням сміття кому де заманеться, бувають же й випадки бешкетування в громадських місцях, псування громадського майна, тощо» – додав М.Завезьон.

 

Віктор Олександрович згадав і про покинуті подвір’я, де хати напіврозвалені, влітку заростають бур’янами і є місцем несанкціонованого накопичення сміття. «Але біля таких хат є городи, які використовуються. Отже, хто користується землею, хай наводить лад і на подвір’ї».

 

Також нагадав, що у комунгоспі є подрібнювач гілок, який можна орендувати за певну плату й подрібнювати гілки на щепу для опалення.

 

У продовження цієї теми члени виконкому розглянули питання щодо проведення у квітні поточного року заходів з озеленення та благоустрою населених пунктів. Зоя Короленко повідомила, що місячник чистоти й благоустрою «За чисте довкілля» оголошується в нашій громаді уже із завтрашнього дня, тобто з 1 квітня, і триватиме до 30-го числа. Виконком рекомендує усім керівникам установ та організацій незалежно від форм власності, приватним підприємцям забезпечити приведення в належний санітарний стан виробничих, прилеглих та закріплених територій. Хід цих робіт регулярно висвітлювати на інформаційному сайті. До порушників вимог Закону про благоустрій населених пунктів застосовувати засоби адміністративного впливу.

 

Буде проведено інвентаризацію старих аварійних дерев та їх випилювання, впорядковуватимуться дитячі й спортивні майданчики, малі архітектурні форми та території, прилеглі до пам’ятників. А ще – оголошено конкурс на кращі садибу, вулицю, господарський двір та закріплену за трудовим колективом територію.

 

Крім того, 19 квітня (це буде понеділок) у громаді оголошується день благоустрою, що співпадає із всеукраїнським Днем довкілля. До прибирання залучатимуться широкі кола громадськості. Наголошувалося, що в день благоустрою трудові колективі прибиратимуть не свої прилеглі території, а визначені виконкомом у громадських місцях (парки, сквери, прибережні смуги, зупинки громадського транспорту, тощо). «В одному селі живемо, в одній громаді, й за нас тут порядок ніхто не наведе» – погоджувалися члени виконкому.

 

Говорилося і про кладовища, які чомусь найбільше потопають у смітниках. «До Великодня ми повинні зорганізуватися й прибрати усі місця поховань» – звертав увагу В.Дубович. Закликав проводити з людьми роз’яснювальну роботу, аби вони теж брали участь у наведенні порядку на кладовищах, не тільки біля могил померлих родичів. А ще – переконувати односельців не купувати на могили штучні квіти, які потім викидаються неподалік на смітник. «Висаджуйте живі квіти!» – просив голова громади.

 

Говорив про квіти і на клумбах. Повідомив присутнім, що перед усіма трудовими колективами і приватними підприємцями стоятиме вимога доглядати належним чином існуючі клумби і закладати нові. Для цього закуповуватимуться за екологічні кошти кущі троянд і саджанці дерев. Схвалюватимуться будь-які ініціативи, спрямовані на озеленення сіл та їх прикрашання квітниками. Висловив сподівання, що односельці відгукнуться на прохання поділитися насінням гарних квітів, бо не тільки троянди повинні прикрашати села. «Не хотілося б серед наших людей бачити байдужих до цієї справи, кого доведеться викликати на адмінкомісію» – підсумував Віктор Олександрович.

 

Отже, весна стартувала, настав час чепуритися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь