A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ХАЙ РОСТУТЬ ДЕРЕВЦЯ !

Дата: 12.04.2021 23:42
Кількість переглядів: 301

Давно не було так багатолюдно в центральному парку Нехворощі, як сьогодні зранку. Хіба на якесь велелюдне свято. Але ж і сьогодні нехворощан зібрала тут, можна сказати, святкова й історична подія – День довкілля і закладання молодого парку. Мине час, виростуть деревця, й ті, хто їх висаджував, з приємністю згадуватимуть цю "зелену акцію".

 

А висадити їх прийшло більше сотні людей – працівники сільської ради і поштового відділення, школи й медичної амбулаторії, дитсадка «Сонечко» і БДЮТ, відділу освіти і Центру надання соціальних послуг, комунгоспу і багатьох магазинів, бібліотеки та Будинку культури, відділу благоустрою і виконкому сільської ради. А ще просто небайдужі громадяни, як от Анатолій РІГ, Тетяна КИРИЧЕНКО, Дмитро КОСТЯНИЙ, Сергій ПИЛИПЕНКО, Наталія КУЛІШ (просимо вибачення у тих, кого, можливо, не згадали). Вони прийшли допомогти самі по собі, прочитавши оголошення в Інтернеті. Також активну участь у закладенні парку взяла наша молодь, якою варто пишатися, – ініціативна група юнаків і дівчат, яку згуртовує біля себе Леся ДУБОВИЧ і які постійно беруть участь у громадському житті Нехворощі.

 

Водій сільради Анатолій ШИЙКА подбав про воду, яка необхідна для негайного поливу саджанців.

 

Тобто вийшли всі, хто хоче жити у привабливому селі, де біля закладу культури не старі акацієві пеньки, а молоді деревця.

 

Не прийшли тільки ті, хто любить лише вказувати на недоліки, нарікати на проблеми у громаді чи писати іронічні коментарі під нашими публікаціями, називаючи їх «інформаційним смітником», натомість свої публікації гордовито величаючи "новинами без прикрас та цензури». А насправді поширюючи там чужі фотороботи і повідомлення, переписані на свій лад, тобто таки ж з особистою цензурою. І – ні слова про ті добрі справи жителів наших сіл, про які ми розповідаємо ледь не щодня. Час показує, хто ділом вболіває за своє село, а хто в усьому вишукує політичні дивіденди для себе.

 

Ну що ж, як кажуть, спасибі, що і не прийшли, ми й без вас обійшлися. І дружно попрацювавши, висадили 30 дубочків, 25 саджанців катальпи, 95 липок, 20 горобини, 100 берізок, 10 черемхи, 20 ялівцю, 3 голубих ялинки і 2 магонії.

 

Звичайно, приживуться не всі рослини, хоча керівництво громади обіцяє забезпечити регулярний їх полив упродовж літа. «А восени ми закупимо нову партію саджанців. Зокрема, вже більш дорослі голубі ялинки, одну з яких висадимо навпроти Будинку культури, аби через кілька років прикрашати її на Новий рік як живу ялинку, – ділиться планами заступниця голови СТГ Зоя КОРОЛЕНКО. – Наша вдячність тим, хто відгукнувся на прохання поділитися насінням чи саджанцями квітів, ми висаджуємо їх на клумби. Це нехворощанки Світлана КРАВЕЦЬ, Надія НІКУЛІНА та Ольга ГАПОН. Закладатимемо нові квітники, бо місячник чистоти й озеленення ще триває. Дякую тим трудовим колективам, які долучилися до цієї справи і впорядковують свої території».

 

«Я вірю, що в нашій громаді вже немає тих, кому кортить висмикнути кущ троянди чи розбити ліхтар, – каже Віктор ДУБОВИЧ. – Між нами живуть тільки ті, хто приходитиме в цей парк з дітьми чи онуками і казатиме: «Тут є і мною посаджені деревця».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь