A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

В АНДРІЇВЦІ КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТУЮТЬ 9 БУДІВЕЛЬ МІСЦЕВОГО ЛІЦЕЮ

Дата: 16.04.2021 23:54
Кількість переглядів: 222

Фото без опису16 квітня за дорученням голови Полтавської ОДА Олега СИНЄГУБОВА його перший заступник Дмитро ЛУНІН та директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта КОВАЛЬСЬКА оглянули хід капітального ремонту комплексу будівель Андріївського ліцею. Проєкт реконструкції цього навчального закладу виграв у конкурсі й реалізується за кошти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку та обласного бюджету за програмою Президента України «Велике будівництво».

 

Директор Андріївського ліцею Оксана БОРСУК розповіла, що корпуси колишньої санаторної школи різних років забудови, але є й дуже старі – 1897, 1930 років. Капітально ремонтуватимуть 9 приміщень: два навчальні та два спальні корпуси, корпус дозвілля (процедурний), медпункт, їдальню, пральню, теплогенераторну. Відбуватимуться заміна покрівлі, всіх комунікацій, утеплення фасадів, внутрішнє оздоблення та благоустрій території.

 

До ліцею на навчання їздять діти трьох громад: Драбинівської, Нехворощанської, Новосанжарської, навчається 92 особи. Зі зміною профілю у закладі почнуть поглиблено вивчати мови – англійську, німецьку, французьку й факультативно польську та іспанську. До того ж планують ввести інформаційно-технологічний профіль, навчатимуть учнів працювати з 3Д-принтером чи квадрокоптером.

 

«Доки школа зараз навчається дистанційно, у будівельників є можливість активно вести роботи в різних корпусах. Уже замінили покрівлю в пансіонаті, в одному навчальному корпусі встановили нові вікна, в другому тривають внутрішні оздоблювальні роботи, а також робітники займаються благоустроєм території, – розповів Дмитро Лунін. – У жовтні всі роботи мають бути завершені. Андріївський ліцей має перетворитися на сучасне містечко, де не лише комфортно навчатися і проживати, а й отримувати поглибленні знання за профілем».

 

В Андріївці з Д.Луніним та В.Ковальською зустрівся голова нашої громади Віктор ДУБОВИЧ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь