A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ЗУСТРІЧ У СОКОЛОВІЙ БАЛЦІ

Дата: 18.04.2021 15:03
Кількість переглядів: 312

Фото без описуМи вже розповідали у попередніх публікаціях, що 16 квітня на запрошення голови нашої громади Віктора ДУБОВИЧА перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро ЛУНІН, директорка Департаменту освіти і науки ОДА Віта КОВАЛЬСЬКА та депутат обласної ради Сергій БУЛЬБАХА побували у нашій громаді. Спочатку вони оглянули хід капітального ремонту комплексу будівель Андріївського ліцею, цікавилися діяльністю цього закладу.

 

Потім вони так само оглянули приміщення Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст., звідки на початку навчального року пішли до Андріївського ліцею більше 20 дітей. А це створює певні проблеми для школи, бо зменшення кількості учнів неминуче призведе до скорочення штату її працівників.

 

Полтавські гості на власні очі побачили й фінансово-господарські проблеми, що спіткають Соколовобалківську школу. Вони підтвердили, що сьогодні держава допомагає фінансувати утримання тільки опорних закладів та ліцеїв, інші школи існують за рахунок місцевого бюджету. Тому в даній ситуації один вихід – оптимізація приміщення, аби в зимовий період зменшити затрати на енергоносії. Віта Володимирівна пообіцяла особисту допомогу директору ЗЗСО та начальнику відділу освіти СТГ в розробці покрокового плану цієї оптимізації.

 

Варто думати і над оптимізацією закладів освіти нашої громади в цілому, адже демографічна ситуація не дає втішних перспектив: дітей меншатиме, і зволіканням можна призвести до втрати навіть тих шкіл, які ще можуть існувати й надавати якісні освітні послуги в СТГ.

 

Віктор Олександрович подякував керівникам області за візит у нашу громаду, за їх зацікавленість нашими успіхами й проблемами, і запросив до Нехворощі. Проте за браком часу позавчора вони не встигли побувати в центральному селі громади. Дмитро Сергійович пообіцяв приїхати наступного тижня, адже йому цікаво побачити, як іде реконструкція нехворощанського медичного закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь