Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СЬОГОДНІ – ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 22.04.2021 18:02
Кількість переглядів: 241

Фото без описуІсторія надання допомоги знедоленим, постраждалим, покаліченим людям йде корінням в XV століття і пов'язана з діяльністю благодійників, богаділень при церквах і монастирях. Виникнення служби швидкої допомоги відносить нас у XIX століття, коли відкрилися перші станції швидкої допомоги у Відні, Берліні та Лондоні. Завдання фахівців цієї служби у всі часи і у всіх країнах – надати швидку медичну допомогу кожному, хто цього потребує.

 

Швидка (невідкладна) медична допомога – спеціалізована медично-санітарна служба, завданням якої є надання першої медичної допомоги при станах, загрозливих для життя, потерпілим від нещасних випадків (поранення, переломи, опіки, отруєння, ураження електричним струмом тощо) або при раптових захворюваннях, транспортування потерпілих до лікарень.

 

В сучасній Україні диспетчерська служба швидкої медичної допомоги централізована, має єдиний телефонний індекс для виклику, автомашини забезпечені медичним обладнанням для здійснення першої медичної допомоги під час руху транспорту. З 2009 року загальнодержавним телефонним номером виклику є 103 (безкоштовно).

 

Нашу громаду нині обслуговують лікар Олексій Петрович Кулій, фельдшери Оксана Григорівна Шевченко (Капустян), Людмила Вікторівна Крикля, Ольга Іванівна Кудря та Ніна Василівна Шевченко. Виїзд на виклики хворих забезпечує бригада водіїв у складі Володимира Іопи, Василя Куліша, Валентина Сича та Геннадія Шийки. Саме вони першими беруть на себе відповідальність за здоров’я та життя людей, в будь-який час готові прийти на допомогу хворим і травмованим.

 

Сьогодні звертаємось до них: Ви представляєте одну з найшляхетніших професій, адже оберігаєте найбільший дар – людське життя! Цілодобово автомобілі швидкої допомоги виїжджають на виклики, щоб надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває в критичній ситуації.

 

Вітаючи з професійним святом, бажаємо терплячих пацієнтів, спокійних робочих змін, міцних нервів і сімейного благополуччя! А також - здоров’я, удачі і терпіння, невичерпності сил і завзяття, наснаги у важливій праці.

 

Спасибі вам, за вашу благородну і потрібну роботу!

 

З повагою –
голова громади Віктор ДУБОВИЧ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь