A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Cьогодні жителі нашої громади мали унікальну можливість привезти своїх дітей на прийом до висококваліфікованих спеціалістів з Полтави

Дата: 28.04.2021 20:43
Кількість переглядів: 248

Фото без описуЯк ми вже повідомляли, сьогодні жителі нашої громади мали унікальну можливість привезти своїх дітей на прийом до висококваліфікованих спеціалістів з Полтави – до професора кафедри дитячої хірургії УМСА, головного експерта ДОЗ з фаху «Дитяча хірургія» Ігоря Володимировича КСЬОНЗА та кандидата медичних наук, асистента кафедри педіатрії з пропедевтикою та неонатологією Вероніки Клавдіївни КОЗАКЕВИЧ.

 

І чимало людей скористалися такою нагодою. На обстеженні та консультації побували не тільки жителі нашої громади, приїздили навіть з Драбинівки і Крутої Балки, з Чернеччини та Гупалівки.

 

Загалом за попереднім записом на прийомі побували понад 60 дітей – 35 у хірурга і 27 у педіатра.
За результатами хірургічного огляду в шести діток дошкільного віку виявлені різні патології, тож Ігор Володимирович запросив їх з батьками приїхати в Полтаву для додаткового обстеження або ж для оперативного втручання.

 

«А серед дітей, оглянутих Веронікою Клавдіївною, лише трьох можна назвати цілком здоровими, – розповідає наш лікар-педіатр Наталія КОЗКА. – В інших виявлено певні вади, тому їхнім батькам надано кваліфіковану консультацію, двох діток запросили на госпіталізацію в дитяче кардіологічне відділення обласної лікарні».

 

«Це дуже важливо і надзвичайно корисно – проводити такі прийоми висококваліфікованими медиками, – продовжує Наталія Володимирівна. – Бо наші технічні можливості надто обмежені, аби виявляти певні захворювання на ранній стадії. Вероніка Клавдіївна не просто консультувала, в багатьох випадках вона заспокоювала батьків, давала конкретні рекомендації. Переоцінити сьогоднішню подію важко, адже йдеться про здоров’я дітей. Було б гарно, аби так само до нас приїздили й інші обласні медики. Скажімо, кардіолог для огляду дорослих. Так само важливо організувати загальний розгорнутий аналіз крові й сечі для дітей, бо ми можемо робити лише експрес-тести, і то лиш дітям, старшим за три роки. Дуже сподіваємось на продовження цієї співпраці».

 

«Від себе можу тільки подякувати обласним колегам за сьогоднішню роботу, проведену в нашій громаді, – додає завідувачка Нехворощанської амбулаторії Ольга Володимирівна ШЕВЧЕНКО. – Ми віддалена громада і від Нових Санжар, і від Полтави, і поїхати туди самому чи повезти дитину не в кожного є гроші й можливості. Та й потрапити до спеціалістів такого рівня там не завжди просто. Відтак можу підтвердити, що батьки дуже задоволені, що в нас організували цей прийом спеціалістами високого рівня».

 

«Після прийому дітей ми з Ігорем Володимировичем і Веронікою Клавдіївною оглянули приміщення колишньої лікарні, де нині триває реконструкція, – розповідає голова СТГ Віктор ДУБОВИЧ. – Їх зацікавила ідея створення такого закладу, де будуть нормальні умови для обстеження хворих, надання медичної допомоги, у тім числі для таких ось виїзних прийомів. Обоє лікарів погодилися в майбутньому приїхати ще раз. Крім того, Ігор Володимирович пообіцяв сприяти тому, аби в Нехворощі провели прийом інші вузькопрофільні лікарі. Сподіваюсь, такі прийоми стануть традиційними, бо сільське населення старішає, а значить потребує більшої уваги з боку представників охорони здоров’я. Тим більше в цей період, коли триває карантин і немає можливості десь поїхати на консультацію чи лікування. Від імені нашої громади хочу висловити вдячність Ігорю Володимировичу і Вероніці Клавдіївні за те, що витратили робочий день на людей нашої громади, приділили увагу молодим батькам і їхнім діткам, що розуміють важливість таких консультацій для жителів сільської місцевості. А ще – передати їм чисельні подяки, з якими сьогодні телефонували до мене жителі громади. Це підтверджує лиш те, що наша ідея – провести виїзний прийом обласних лікарів у Нехворощі – знайшла підтримку серед населення».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь