Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Дорогі ветерани, учасники війни, шановні земляки!

Дата: 08.05.2021 13:30
Кількість переглядів: 296

Фото без описуНа календарі знову бачимо дві знаменні дати. Одна з них – 8 травня, яке Генеральна Асамблея ООН проголосила Днем пам’яті та примирення, присвяченим жертвам Другої світової війни. А 9 травня – це День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Україна зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. У ці дні ми згадуємо всіх тих, у кого ми у безкінечному боргу за наше життя, схиляємо свої голови перед полеглими на полях битви, у концтаборах, на каторжних роботах на чужині. Їм не судилося побачити Велику Перемогу, яка назавжди залишиться днем тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

 

Сьогодні, в 76-ту річницю героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернувся в післявоєнну розруху, мужньо подолав усі тяготи, відновив зруйновані міста і села, піднімав економіку рідного краю.

 

Пам’ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до рідного краю. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що врятували Батьківщину і зберегли її прекрасною та квітучою. Щороку свято 9 травня служитиме нагадуванням: немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

 

Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!

 

Зі святом Вас!
З повагою –
голова громади Віктор ДУБОВИЧ,
заступники голови СТГ
Ольга ХОМЕНКО
Зоя КОРОЛЕНКО
Світлана КАЛІНІЧЕНКО
Микола ЗАВЕЗЬОН

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь