A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

НАША ГРОМАДА НА ФОРУМІ 13 травня у виставковій залі Полтавського міського будинку культури розпочав роботу дводенний Форум «Успішні практики соціального партнерства компаній ПЕК і територіальних громад Полтавщини» у межах галузевої виставки нафтогазо

Дата: 14.05.2021 17:10
Кількість переглядів: 362

Фото без описуНАША ГРОМАДА НА ФОРУМІ. 13 травня у виставковій залі Полтавського міського будинку культури розпочав роботу дводенний Форум «Успішні практики соціального партнерства компаній ПЕК і територіальних громад Полтавщини» у межах галузевої виставки нафтогазової промисловості «Нафта. Газ. Сервіс-2021». До нього долучилися представники органів влади, Асоціацій органів місцевого самоврядування, компаній ПЕК та голови територіальних громад області, де ведеться видобуток нафти і газу.

 

Форум соціального партнерства – це своєрідна діалогова платформа, в ході якої учасники та відвідувачі виставки обговорюють актуальні питання та проблеми в нафтогазовому секторі, шляхи їх розв’язання. Тут презентують технології, обладнання і продукцію широкому колу фахівців та сприяють її просуванню на ринку.

 

Форум соціального партнерства на Полтавщині особливо актуальний, оскільки нафтогазовий сектор займає ключове місце у регіональному економічному розвитку Полтавщини. За останніми даними, на території Полтавської області видобувають понад 40% українського газу, майже 60% газового конденсату та 10 % сирої нафти.

 

«Діяльність видобувної галузі у нашому регіоні має неабияке значення. У структурі доходів загального фонду обласного бюджету рента складає приблизно 17%. Це дуже вагомий показник. При цьому життєдіяльність майже двох третин громад Полтавщини пов’язані з нафтовидобувною галуззю. З 2018 року до місцевих бюджетів на рівні області надійшло близько 2 млрд. грн. рентної плати за видобуток природного газу. Це дуже значні кошти», – розповів перший заступник голови Полтавської облради Олександр ЛЕМЕШКО.

 

Фото без описуТреба сказати, що Нехворощанська громада входить у двадцятку громад Полтавщини, на території яких працюють видобувні компанії. Тож участь у Форумі взяв і голова нашої СТГ Віктор ДУБОВИЧ. У своєму виступі перед учасниками зібрання він зупинився на важливості співпраці з ПГНК, від якої надходять не тільки рентні платежі, а й надається допомога відповідно до соціальної угоди. Завдяки цьому лише останнім часом у Нехворощі капітально відремонтовано водяну свердловину, збудовано два кілометри вуличного освітлення, нинішньої весни надавалася допомога технікою для впорядкування території села, а раніше допомагали в будівництві спортивного майданчика зі штучним покриттям.

 

Будувалося вуличне освітлення і в Соколовій Балці, там же у місцевій школі вівся ремонт спортивної зали, оперативно допомогли полагодити дах на Будинку культури після природної стихії, і так далі. Керівництво компанії не забуває і про конкретних людей, готувало подарунки для наших жінок-депутатів до Восьмого березня, а також для учасників бойових дій та сімей загиблих воїнів.

 

Добрі справи ПГНК на користь нашої громади можна перераховувати й далі. «До того ж компанія надає допомогу не тільки тим селам, на території яких працює, а й іншим населеним пунктам Нехворощанщини. Тож хочу подякувати представникам компанії за співпрацю, яка є невід’ємною частиною соціального розвитку всієї громади» – підкреслив Віктор Олександрович і зазначив, що вже є домовленості на реалізацію певних задумів найближчим часом.

 

Виступила на Форумі і в.о. директорки Андріївського ліцею Оксана БОРСУК, яка теж подякувала за оперативний ремонт містка на дорозі до навчального закладу, зроблений силами ПГНК, і звернула увагу на важливість розвитку зеленого туризму, на розробку і впровадження екологічних проєктів, тощо. «Полтавщина – це перлина України, і нам важливо використовувати ці природні ресурси для більш успішного розвитку нашого регіону» – говорила Оксана Вікторівна.

 

У заході взяла участь заступниця голови громади Ольга ХОМЕНКО.
Завтра, 14 травня, Форум продовжить свою роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь