A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ВИРІШИЛИ ОШТРАФУВАТИ

Дата: 14.05.2021 17:13
Кількість переглядів: 297

Сьогодні відбулося перше засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті сільської ради. Вів його Микола ЗАВЕЗЬОН – голова комісії, заступник голови СТГ.

 

На порядку денному був розгляд матеріалів адміністративної справи стосовно жителя Соколової Балки Володимира Олександровича СВИСТУНА, який вчинив адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 154 КУпАП.
М.А.Завезьон пояснив суть цієї справи. Зокрема, В.О.Свистун допустив неналежне утримання своєї собаки за кличкою Барон, внаслідок чого пес вибіг за межі подвір’я і налякав дітей громадянки Оксани Олександрівни РЕЗНІКОВОЇ. Та звернулася зі скаргою до правоохоронців, які зібрали відповідні докази та письмові пояснення обох учасників конфлікту, і направили їх на розгляд адмінкомісії.

 

В.О.Свистун свою вину не заперечував, але на засідання адмінкомісії не прибув, посилаючись на особисту зайнятість. Тому висловити думку з приводу ситуації, що розглядається, члени комісії попросили заступницю голови СТГ Світлану КАЛІНІЧЕНКО, яка відповідає за Соколовобалківську територію. Світлана Миколаївна розповіла, що подібні порушення з боку В.Свистуна є непоодинокими, і йому неодноразово вказувалося на заборону відпускати свою собаку за межі садиби. «Собака велика, і хоч на вулиці ні на кого не нападає, але її можуть боятися перехожі, а тим більше діти. Володимир Олександрович пояснює свої дії тим, що пес постійно перегризає нашийник і втікає з двору. На всі мої зауваження відповідь одна: «Я що, кожного дня йому нашийник купуватиму?».

 

Обговоривши ситуацію, члени комісії одноголосно підтримали пропозицію визнати В.О.Свистуна винним у скоєнні правопорушення і притягнути його до адміністративної відповідальності, наклавши стягнення у вигляді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн.).

 

М.А.Завезьон звернувся до присутніх з проханням більш активно вести серед населення роз’яснювальну роботу. Підкреслив, що адміністративна комісія працюватиме активно, щомісяця збиратиметься на засідання, розглядатиме подібні правопорушення і, відповідно до чинного законодавства, притягатиме винних до відповідальності. «У нашій громаді це не тільки безпритульні собаки чи бездоглядні домашні тварини. Великою проблемою є несанкціоноване викидання твердих побутових відходів, спалювання сухої трави та боліт, а також покинуті присадибні ділянки, що заростають чагарниками і бур’янами, – говорив Микола Анатолійович. – При цьому городи хтось обробляє, а садиби не впорядковує. Таке бачимо в кожному селі. Окремі господарі захаращують прилеглі території. У дворі в них ніби порядок, а перед двором – і солома, і купи піску та глини, і жом, і навіть гній. Тому будемо проводити колективні рейди, виявляти таких господарів і спочатку попереджати їх письмово, під розписку, а в разі постійного ігнорування наших вимог – розглядати кожну конкретну справу на адмінкомісії і застосовувати законні засоби впливу: фіксувати недбальство на фото й оприлюднювати на сторінках громади, накладати штрафи, за потреби – звертатися до правоохоронців чи відповідних органів влади, тощо».

 

Заступниця голови громади Зоя КОРОЛЕНКО нагадала, що на офіційному сайті сільської ради оприлюднено «Правила благоустрою на території Нехворощанської територіальної громади» (можна переглянути за посиланням: http://nehvorosha.gromada.org.ua/pravila-blagoustroju.../ ). Там визначено, що господар повинен утримувати в належному санітарному стані як присадибну ділянку, так і прилеглу до неї (закріплену) територію.

 

Крім того, члени комісії схвалили пропозицію оприлюднювати не лише факти безгосподарності та правопорушень, а й показувати позитивні приклади. «Все-таки у нас більше людей совісних, порядних, які утримують свої господарства у чистоті, під парканом вчасно викошують траву, висівають квіти, висаджують деревця. Таким треба подякувати, адже вони тим самим створюють красу для всього села» – підсумував Микола Завезьон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь