A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Сьогодні на базі Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулася нарада керівників усіх закладів освіти нашої громади.

Дата: 18.05.2021 22:20
Кількість переглядів: 307

НАРАДА ПЕДАГОГІВ У СОКОЛОВОБАЛКІВСЬКІЙ ШКОЛІ
Сьогодні на базі Соколовобалківського ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулася нарада керівників усіх закладів освіти нашої громади. Участь у ній взяли голова ОТГ Віктор ДУБОВИЧ, його заступники Микола ЗАВЕЗЬОН, Зоя КОРОЛЕНКО, Ольга ХОМЕНКО і Світлана КАЛІНІЧЕНКО, а також начальник відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК.

 

Гостей зустрічали директор закладу Світлана ЗЕМЛЯНА та завуч Людмила ДЕРЯГА.

 

Спочатку Світлана Борисівна розповіла присутнім про запроваджені у школі проєкти. Серед них – впровадження у навчальний процес інтерактивних та комп’ютерних технологій та «Юний агроном», а також «Оздоровчий простір» і волонтерський проєкт «Переможемо разом». Говорила про співпрацю з Полтавською газонафтовою компанією та з ТОВ «Чиста криниця». Сім планшетів для закладу особисто придбав і подарував голова обласної ради Олександр БІЛЕНЬКИЙ.

 

Потім познайомила присутніх зі своїм закладом, показала навчальні кабінети, бібліотеку і спортивну залу.
Безпосередньо під час наради присутні обговорили наступні питання: «Завершення навчального року в умовах карантинних обмежень», «Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання», «Робота дошкільних закладів у літній період», «Підготовка до святкування Дня захисту дітей», Про продовження трудових договорів з педагогічними працівниками, які досягли пенсійного віку» і т.п.

 

З відомчих питань дала пояснення заступниця начальника відділу освіти Яна ЛЕВАДНА, а також Ольга ХОМЕНКО.
Ще одне питання, яке обговорили присутні, стосувалося фінансування закладів освіти. При цьому В.Дубович нагадав, що освітянська галузь «з’їдає» 64 відсотки місцевого бюджету. Тому надзвичайно важливо залучати додаткові кошти. Таким джерелом є орендна плата за шкільну землю. Свого часу Віктор Олександрович ініціював підвищення цієї плати, тож Нехворощанська і Маячківська школи вже уклали нові угоди з орендарями на більш вигідних для закладів умовах. Натомість у Соколовій Балці ситуація протилежна. Тут керівництво ТОВ «Чиста криниця», не погодившись з умовою підвищення орендної плати, відмовилось обробляти землю. А з директором ТОВ «Сокіл» Владиславом КИВОЮ, який виявив готовність взяти ріллю в оренду і платити майже втричі більше, дирекція школи досі угоду не підписала. Тож 75 гектарів ріллі можуть залишитися не засіяними. Аби почути, чому С.Земляна зволікає, на нараду прийшли місцеві депутати Володимир ЗАМУЛА, Анатолій КОРНІЄНКО та Олександр ГРЕК.

 

Світлана Борисівна пояснила, що «керівництво громади втрутилось і зробило виправлення в новому договорі», відтак його підписання «зависло». Наприклад, там передбачалася «прив’язка» орендної плати до курсу долара, а сільська рада, переглядаючи документ, вилучила цю норму.

 

І Віктор Дубович, і депутат Володимир Замула піддали критиці бездіяльність адміністрації школи в цьому питанні. Суть їхніх виступів зводилася до того, що через амбіції однієї людини потерпає заклад. «На порозі вже літо, а з боку адміністрації школи не зроблено жодного кроку для того, аби в майбутньому зменшити витрати на енергоносії, які оплачуються виключно з бюджету громади».

 

«Я не заперечую, що раніше «Чиста криниця» в особі Юрія Яковича ЛЕБЕДИНА суттєво допомагала громадам, але в останні роки жодної копійки по соціальній угоді ми від неї не одержали, хоча нехворощанських земель це товариство обробляє кілька тисяч гектарів», - говорив голова громади.

 

До уваги читачів нашої сторінки пропонуємо прослухати диктофонні записи виступів В.Дубовича і В.Замули та переглянути фото з цієї події.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь