A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ СТГ

Дата: 21.05.2021 16:09
Кількість переглядів: 6734

Фото без опису20 травня вранці, перед тим як почалася позачергова дев’ята сесія восьмого скликання Нехворощанської сільської ради, відбулось спільне засідання двох постійних комісій – бюджетної та з питань земельних відносин. Їм належало розглянути по два профільних питання,тож обговорення проходило досить оперативно.

 

А перед тим депутати приємно дивувалися, вперше заходячи до конференц-зали, спеціально обладнаної для подібних засідань у приміщенні Будинку культури. Щойно сюди закупили необхідні меблі. «Нарешті ми не будемо квартирувати по різних приміщеннях, а маємо свою залу, де нам повинно працюватися не тільки більш комфортно, а бажано щоб і більш результативно» – говорив присутнім голова громади Віктор ДУБОВИЧ, вітаючи всіх «з обновкою».

 

«Про внесення змін до показників бюджету Нехворощанської СТГ на 2021 рік» доповідала начальник фінансового відділу Любов НОМЕРОВСЬКА. Її інформацію доповнила депутат, начальник відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК, зачитавши листи-звернення керівників освітянських закладів стосовно виділення коштів на будівельні матеріали для проведення поточних ремонтів.

 

Фото без описуЗ двох питань порядку денного інформувала начальник відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олена ШИЙКА. Перше стосувалося затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 6 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, друге – про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розташування місця знешкодження та утилізації твердих побутових відходів. Іншими словами – під сміттєзвалище, яке діє на місці колишнього кар’єру заводу будівельних матеріалів.

 

В.Дубович зачитав кілька заяв на виділення нецільової матеріальної допомоги громадянам, які потребують лікування; з них одне прохання депутати відхилили, решту задовольнили.

 

Ці ж питання депутати так само оперативно розглянули і під час пленарного засідання. Крім того, внесли зміни до рішення попередньої сесії про ліквідацію Лівенського НВК. Стосувалися ці зміни складу ліквідаційної комісії, з якої вивели колишнього юриста виконкому сільської ради Альону БОРОВКО, натомість увели заступника голови громади Миколу ЗАВЕЗЬОНА.

 

Також затвердили виконання бюджету сільської ради за І квартал поточного року та Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Нехворощанської сільської ради.

 

У «різному» Віктор Дубович підкреслив, що за півроку від початку скликання депутатський корпус нашої громади показав свою дієздатність щонайменше на 90 відсотків. «Наші депутати активні, ініціативні, постійно відстоюють інтереси своїх округів, і це приємно, – говорив Віктор Олександрович. – Хоча бувають і малоприємні моменти. Скажімо, є окремі депутати, які не завжди відвідують пленарні засідання». При цьому голова СТГ зачитав список тих, хто допустив найбільшу кількість «прогулів».

 

Продовжуючи свою думку, В.Дубович зауважив: «Це добре, коли депутати виявляють ініціативу. Але потрібно, щоб кожен з вас при цьому відразу ж пропонував і реальні шляхи втілення в життя цієї ініціативи, а ще краще – й особисто допоміг її реалізувати. Нерыдко це під силу й депутатам, але чомусь виходить так: бажань багато, а яким чином їх втілити – хай влада сама думає».

 

Далі Віктор Олександрович нагадав, що при виконавчому комітеті діє адміністративна комісія. «То може вона таки змусить нашого підприємця Павла НАКІСЬКА закопати ставок, який він несанкціоновано викопав неподалік школи і який становить небезпеку для школярів-початківців. Торік туди вже падала дитина, і добре, що води в ньому було не багато, а тепер після дощів ставок повен! – нагадала директор закладу Тетяна ГРИЦАЙ. – Бо на мої зауваження Павло Миколайович не реагує або ж відповідає: «Дитина і в річці може втопитися, але ж річку ви не закопуєте!».

 

В.Дубович цілком погодився з позицією Тетяни Леонідівни. «Навіть був випадок, коли П.Накісько самочинно під’єднав до мережі вуличного освітлення свій ліхтар, аби той освітлював його приватну територію. Я попросив зняти. А щодо ставка, то відразу ж даю доручення голові адмінкомісії розглянути це питання найближчим часом, бо тут інтереси школи й дітей».

 

Фото без описуДиректор сільського комунгоспу Григорій БАЛАНА схвально відгукнувся про нову залу для засідань. «Але отам на стіні за столом президії не вистачає герба-тризуба, добре було б його там встановити» – додав. «Гарна ідея, – погодився В.Дубович. – От ви як депутат і займіться цим».

 

Віктор САКЕВИЧ запропонував узяти на облік всі могили на всіх кладовищах громади і скласти плани їх розташування. «Бо буває так, що приїздять здалеку родичі і не можуть знайти могилу, звертаються за допомогою у старостат чи сільраду, а там теж нічого не знають».

 

На це Віктор Олександрович відповів: «То погані родичі, якщо забули, де поховані рідні їм люди. До того ж і кладовища у нас не такі великі, щоб чиясь могила загубилася. Втім, ідея теж непогана; на прикладі Лівенського ви нам і покажіть, як правильно її втілити».

 

У фойє СБК учасники пленарного засідання могли оглянути невелику виставку вишиванок і тематичної літератури, влаштовану працівниками закладу культури та сільської бібліотеки до Дня вишиванки. А художній керівник СБК Владислав ДІДЕНКО привітав присутніх з цим святом від імені працівників культури та подарував пісню «Два кольори».

 

Участь у пленарному засіданні також взяли заступники голови СТГ Ольга ХОМЕНКО, Зоя КОРОЛЕНКО, Микола ЗАВЕЗЬОН та Світлана КАЛІНІЧЕНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь