A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Друге засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Нехворощанської територіальної громади

Дата: 21.05.2021 16:35
Кількість переглядів: 199

Після завершення роботи сесії сільської ради відбулося друге засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Нехворощанської територіальної громади на період до 2028 року. Голова СТГ Віктор ДУБОВИЧ запросив узяти участь в ньому всіх депутатів та своїх заступників.

 

За допомогою відеозв’язку присутніх привітав експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Володимир РОДЧЕНКО. Потім із вступним словом виступив В.Дубович. Він побажав Робочій групі перш за все досягти тієї мети, яку вона ставить перед собою. «Кожен з вас уже сьогодні повинен знати, якою хочеться бачити нашу громаду не через сім років, а вже за рік-другий. Упевнений, що з такою командою ми досягнемо багатьох цілей і нам буде чим похвалитися перед сусідами».

 

Вела зібрання секретар Робочої групи Наталія РУДЬ. Вона презентувала соціально-економічний аналіз громади та прозвітувала про результати опитування підприємців і жителів СТГ з багатьох питань, що безпосередньо впливають на успішний розвиток нашої території. Тут Віктор Олександрович зазначив, що це опитування проводилось ще торік восени, до того ж досить мляво, тому варто провести його знову, залучивши якомога більше людей. «По-перше, ми побачимо, наскільки змінилася думка жителів про громаду, і разом з тим - більш реальні напрямки, якими належить рухатись».

 

Також Віктор Олександрович зазначив: за всіма прогнозами через п’ять років у громаді буде загалом 200 дітей шкільного віку. «Це вказує на те, що у нас залишиться одна школа». А щоб молоді батьки залишалися в рідному селі, належить створювати для них робочі місця. Сьогодні це можливо тільки шляхом залучення інвесторів та підтримуючи місцевих підприємців, фермерів.

 

Йшла мова і про незадовільне сплачування податків. «Усі хочуть мати гарні дороги й водогони, сучасні школу й дитсадок, надійне медичне забезпечення, і так далі. А податки не всі сплачують. Я розумію, що сьогодні люди таким чином просто виживають, але ж без наповнення бюджету, без створення нових робочих місць ми не зможемо нормально розвивати громаду».

 

Активну участь в обговоренні стратегічного планування (так зване «наповнення SWOT-матриці) взяла заступниця голови громади Ольга ХОМЕНКО.

 

Підприємниця з Нехворощі Людмила ПЕТРЕНКО підтримала пропозицію створити асоціацію місцевих виробників та підприємців. А пенсіонерка Ніна МОРЩАВКО пропонувала розвивати молодіжні організації, аби молодь тісніше гуртувалася для вирішення своїх проблем і брала участь у розбудові такої громади, з якої не хотілося б їй виїздити.

 

Все це – частина тих пріоритетів, над якими найближчим часом працюватимуть і місцева влада, і депутатський корпус.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь