Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ГОСТІ В НАШІЙ ГРОМАДІ

Дата: 25.05.2021 21:22
Кількість переглядів: 348

Фото без описуСьогодні в Нехворощі з робочим візитом побували народний депутат України Костянтин КАСАЙ Konstantin Kasai, голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег СИНЄГУБОВ Олег Синєгубов, депутат обласної ради Сергій ЖУК, голова Полтавської районної державної адміністрації Дмитро РОМАНОВ, помічник народного депутата К.Касая Сергій ПЕТРЕНКО. Їх зустрічав голова громади Віктор ДУБОВИЧ.

 

Спочатку гості оглянули заклад дошкільної освіти «Сонечко». Віктор Олександрович звернув увагу на те, в якому незадовільному стані перебуває нині це приміщення, первісно пристосоване під дитячий садок, але в ньому щодня перебуває в середньому сорок дітей. Оскільки збудувати нове – річ нереальна, то необхідно провести реконструкцію наявної споруди.

 

Фото без описуПотім перейшли до приміщення опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.». Його директор Тетяна ГРИЦАЙ розповіла про найбільшу проблему – харчоблок, який теж потребує негайної реконструкції, і провести її належить найближчим часом, до початку нового навчального року. Оглянули учасники візиту і спортивну залу, і навчальні класи.

 

Після цих оглядин голова ОДА дав короткий коментар: «Проблеми, які ми щойно побачили, треба вирішувати. Але вирішувати їх належить комплексно, розбивши на певні етапи. Бо збудувати новий дитсадок за 50 мільйонів гривень – це на даний час неможливо, тож належить шукати інші шляхи виходу з ситуації. Наприклад, зробити проєкт реконструкції на 10-15 мільйонів, це більш реальна сума, яку може дати держава на такий дитсадок, як ваш. Маю на увазі державний фонд регіонального розвитку. Бо великою проблемою тут є низька наповнюваність дітьми. Залучимо до цього і якісь обласні програми, скажімо, на обладнання. Обов’язково слід передбачити і вуличні ігрові майданчики, тренажери, тощо. Тобто проєкт повинен бути комплексним і завершеним. І зробити це треба за один рік, не розтягуючи справу на тривалий період. Як кажуть, «зробили і забули». Ті каруселі, які ми бачили, давно пора здати на металобрухт. У нас постійна комунікація з вашим головою, тож будемо працювати, аби наступного року реконструкція Нехворощанського дитсадка потрапила до програми «Велике будівництво». А школа у вас дуже гарна, і керівниця така, що вболіває за неї, але ми ж розуміємо, що такий навчальний заклад з двомастами учнями не може розраховувати на повноцінну державну підтримку. Парти, які ми щойно побачили – за такими ще я колись сидів, – їх поступово треба замінювати на більш сучасні. Реконструкцію харчоблоку треба починати негайно, бо здорове харчування дітей – це запорука здорової нації. Цією проблемою переймається і перша леді України Олена ЗЕЛЕНСЬКА, є на це і відповідні обласні програми, тому вирішуватимемо, аби придбати нове обладнання для харчоблоку цієї школи».

 

Фото без описуПотім учасники зустрічі переїхали до приміщення колишньої лікарні, де ведеться його реконструкція під майбутній лікувальний заклад. В.ДУБОВИЧ розповів гостям, що тут буде розміщено амбулаторію загальної практики сімейної медицини, пункт базування невідкладної допомоги і цілодобовий черговий пост. «Такий заклад дуже потрібний, зважаючи на віддаленість Нехворощі від колишніх районних центрів, не кажучи про відстань до обласних. Роботи по реконструкції ведуться безперервно, велика вдячність за це народному депутату Костянтину Івановичу КАСАЮ, який переймається цими питаннями. Він уже не вперше у нашому селі, на цьому об’єкті, і для проведення робіт особисто посприяв виділенню державної субвенції в сумі 10 мільйонів гривень. Без цих коштів реалізувати відродження медичного закладу було б неможливим. Зараз ми пробуємо запровадити таку практику, коли до нас приїздять для проведення прийому пацієнтів лікарі з Полтави, велика заслуга в цьому депутата обласної ради В’ячеслава Миколайовича ЖДАНА Ждан Вячеслав. Водночас працюємо над пошуком молодих медиків, які зможуть приїхати в наше село, придбали для них житло. Прикро, коли доводиться щось закривати, як от Лівенський НВК, але там, де ми можемо вплинути на ситуацію і щось відкрити, стараємось працювати на максимальний результат» – додав Віктор Олександрович.

 

Фото без описуЗайшовши всередину, гості побачили, що вже встановлено систему опалення і водопостачання, вирівняно стіни, ведеться утеплення підлоги. Паралельно йдуть і зовнішні роботи: замінено покрівлю, колишній операційний блок перебудовано на два бокси для спецавтомобілів. «Усе робимо відповідно до проєктно-кошторисної документації» – коментував В.ДУБОВИЧ.

 

Даючи інтерв’ю полтавським журналістам, Костянтин КАСАЙ підкреслив: «Мені приємно допомагати голові громади, який взяв собі за мету відродити медичний заклад і добивається цього всіма правдами і неправдами. Думаю, до зими відкриємо тут сучасну амбулаторію. Я постійно працюю на своєму окрузі, і в Нехворощі не вперше, на контакті з її керівником. Сьогодні я вдячний губернатору, що він долучився до цієї поїздки. Для мене це показник того, що законодавча і виконавча гілки влади працюють разом, і це правильно. Додам, що враховуючи наполегливість голови цієї громади, ми завершимо реконструкцію амбулаторії й тісно візьмемося за дороги, приведемо їх в належний стан».

 

Фото без описуОбласні журналісти звернулися із запитаннями і до керівника Нехворощанської СТГ Віктора ДУБОВИЧА, цікавлячись, чи все йому вдається вирішити в громаді та чи чують його представники центральної влади.
«Все вирішити не вдасться нікому й ніколи, – відповів Віктор Олександрович. – Але якщо працювати наполегливо, стукати в усі двері, то можна зробити багато чого. Для того ми й прийшли на ці посади, для того нас і обирали люди. А стосовно центральної вади, то можу запевнити: вона чує нас, цікавиться нашим життям, і допомагає. Тому, користуючись нагодою, хочу найперше висловити вдячність нашому народному депутату Костянтину Івановичу КАСАЮ, який став першим депутатом Верховної Ради, котрий не відмахнувся від Нехворощі і вже кілька разів особисто до нас приїздить зі своїми помічниками. Не кажучи вже про ті кошти, які він виділив на реконструкцію нашої лікарні. Всіма нашими проблемами він переймається не словами, а ділом. Вдячні ми і губернатору Олегу Васильовичу СИНЄГУБОВУ, який теж знайшов час і можливості приїхати до нас і на власні очі побачити ті проблеми, про які він давно знає. Був тут і голова обласної ради Олександр Юрійович БІЛЕНЬКИЙ Олександр Біленький. Не пригадую, щоб раніше до Нехворощі приїздила така кількість людей, які цікавилися б, що ми тут робимо і чим живемо. Тобто з центральною владою в нас постійні контакти, і це, як бачимо, на користь громаді. Якщо нам вдасться реалізувати хоча б половину із задуманого, то це вже буде велика перемога».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь