Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

СВЯТО МИСЛИВЦІВ ВДАЛОСЯ!

Дата: 18.06.2021 23:10
Кількість переглядів: 935

Фото без описуДесятого липня виповниться 100 років з дня заснування Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) – однієї з найчисельніших громадських організацій (майже триста тисяч членів!), що об’єднує мисливців та рибалок, справжніх любителів живої природи, які не тільки прагнуть полювати, а й створюють заповідники, дбають про розмноження в дикій природі малочисельних птахів і звірів, зарибнюють відкриті водойми, ведуть природоохоронну просвітницьку роботу серед молоді, тощо. Звісно, історія УТМР сповнена і злетів, і падінь, але тепер з упевненістю можна сказати, що ця організація активно зміцнює свої позиції. Підтвердженням тому – святкування ювілейної дати і в нашій Нехворощанській громаді, на базі мисливського господарства «Сокіл», що за селом Світлівщина.

 

Сьогодні тут зібралися команди мисливців не тільки з сіл нашої громади, а й з Драбинівки, Галущиної Греблі, Сухої Маячки, Крутої Балки, Богданівки, навіть прибули делегації з Хорольського та Лохвицького районів – на чолі відповідно Юрія ЮШКА та Івана ПАНЧЕНКА. А також гостем свята був наш земляк, автор відомої телепередачі «Ні пуху, ні пера!» Олег МАРТІЯН, котрий не просто споглядав за дійством, а працював – самостійно знімав телесюжети для майбутнього випуску.

 

Почалося свято з урочистого підняття Державного Прапора України та прапора УТМР. Почесне право їх підняти надали переможцям попередніх змагань зі стендової стрільби – бригадиру нехворощанської мисливської організації Новосанжарської УТМР Григорію КОСТЯНЕЦЬКОМУ та мисливцю з Нехворощі Володимиру МАСЛАКУ.

 

У ході урочистої частини ведуча свята Ірина ДЯЧЕНКО переповіла історію УТМР і запросила до слова голову громади Віктора ДУБОВИЧА – теж мисливця, який постійно надає підтримку в діяльності первинної організації УТМР. Віктор Олександрович привітав присутніх зі святом, побажав міцного здоров’я та задоволення від полювання й рибалки, щоб кожен «утемеерівець» бачив у дикій природі більше риб, птахів і звірів.

 

Потім Віктор Олександрович від імені депутатського корпусу громади та виконавчого комітету нагородив грамотами «за багаторічну працю і збереження природозаповідного фонду» керівника Новосанжарської районної організації УТМР Віктора БАБИЧА та її головного бухгалтера Валентину ОХРЕЙ, а також мисливців Владислава РОЗУМОВСЬКОГО, Віктора БОРСУКА, Анатолія КОНОНЕНКА.

 

Віктор БАБИЧ також вручив грамоти Полтавської обласної організації УТМР Віктору БОРСУКУ, Віктору СИДОРЕНКУ та Руслану ШАМОТІ, а грамоти Новосанжарської райорганізації УТМР – Григорію КОСТЯНЕЦЬКОМУ, Леоніду ЗАБОЛОТНЬОМУ, Олександру КУЛАКУ, Сергію РІЗНИКУ, Володимиру КОБІ, Василю УГЛЯЮ та Сергію ОЛЕШКУ.

 

Далі почалося найцікавіше – спортивні змагання зі стендової стрільби, в яких взяли участь 21 чоловік. Мисливці змагалися у вмінні влучно стріляти по літаючих мішенях-тарілках. Одним таланило попасти в ціль, інші раз у раз «мазали», і все це супроводжувалося доброзичливими жартами, сміхом, аплодисментами глядачів. Бо це не просто змагання, а святкова подія, на яку зібралися однодумці.

 

Ще цікавіше було, коли після офіційних змагань погодилися спробувати себе у влучній стрільбі й жінки – заступниці голови нашої громади Зоя КОРОЛЕНКО, Ольга ХОМЕНКО і Світлана КАЛІНІЧЕНКО, а також директор Соколовобалківського СБК Світлана ЖИТНИК. До речі, Світлана Петрівна не вперше орудувала мисливською зброєю, тож влучно стріляла по літаючих тарілках, а іншим зробили «скидку» й дозволили цілитися у нерухомі мішені. Не повірите, але з чотирьох пострілів кожна з представниць жіночої команди тричі влучила у ціль! Це при тому, що Зоя Петрівна, приміром, вперше взяла до рук рушницю. Тренером-інструктором у них був Віктор ДУБОВИЧ. «Отакі у мене охоронці!» – жартував Віктор Олександрович.

 

Фото без описуДо нього підійшли поспілкуватися мисливці з сусідньої громади. Один із них висловився так: «Коли чесно, то хочеться по-доброму заздрити вам, як сусідам, що ви вмієте і працювати, і святкувати. На такий захід нас запросили! І провели його на високому рівні. Ви не байдужі до своїх людей, розумієте їхні потреби, ви суперові!».

 

Принагідно нехворощанин Григорій КОСТЯНЕЦЬКИЙ вперше спробував себе в ролі «відеоснайпера», взявши до рук телекамеру.

 

Далі – офіційне підбиття підсумків і нагородження переможців. Перше слово надали голові Хорольської райорганізації УТМР Юрію ЮШКУ, який подякував організаторам свята, керівництву Нехворощанської громади за запрошення. «Ви мене вразили своєю щирістю, гостинністю, дружністю, простотою у спілкуванні. Жодної миті не пожалкував, що до вас приїхав. Хай ваші водойми повняться рибою, а мисливські угіддя – дичиною. Сторіччя УТМР – це великий ювілей, святкувати який випало нашому поколінню мисливців. Нехворощани гідно його зустрічають!».

 

Під оплески присутніх переможці сьогоднішніх змагань зі стендової стрільби одержують заслужені нагороди: за перше місце – Крутобалківський мисливський колектив (20 збитих мішеней у загальному заліку), за друге місце – Сухомаячківський (16 мішеней) і за третє – Галущиногреблянський (15 мішеней).

 

Насамкінець В.Д.БАБИЧ нагородив кожного присутнього – і колег-мисливців, і гостей та організаторів свята, не забув навіть хлопчаків, які приїхали з батьками подивитися на змагання і допомагали збирати гільзи. Телеведучому Олегу МАРТІЯНУ він вручив наручний годинник з логотипом УТМР, який Олег Миколайович відразу ж подарував почесному гостю свята, старійшині мисливського руху Новосанжарщини Анатолію Івановичу КОНОНЕНКУ, який майже 65 років є членом УТМР. А настінні годинники дісталися організаторам заходу – Віктору ДУБОВИЧУ та Володимиру ЗАМУЛІ.

 

Усі отримали сувеніри, футболки з фірмовим логотипом УТМР, значки до 100-річчя організації. Жодна людина не була обділена увагою, і в цьому теж особливість сьогоднішнього свята, яке завершилося смачнючими мисливськими юшкою та кашею, звареними на відкритому вогні.

 

Напевне, дещо банально прозвучать слова про те, що свято вдалося на славу і пройшло воно дружно, весело, радісно. Але саме так і було, це підтвердить кожен його учасник! До того ж нашу розповідь про його миттєвості доповнить фоторепортаж.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь