Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

ХАЙ РОСТЕ ПАВЛОВНІЯ!

Дата: 02.07.2021 22:01
Кількість переглядів: 380

Фото без описуСьогодні майже в усіх селах нашої громади висаджували у відкритий грунт саджанці павловнії, вирощені учнями навчальних закладів з насіння, придбаного навесні головою громади Віктором Олександровичем ДУБОВИЧЕМ.

 

У Нехворощі сотню саджанців особисто привіз до сільської ради учитель біології Григорій Федорович КОСТЯНЕЦЬКИЙ. Усі вони були висаджені бригадою з благоустрою в центральному парку села – біля алей та дитячого майданчика.

 

У Маячці таку ж кількість висадили біля навчального закладу працівники школи. Допомогли їм у цьому депутат СТГ Василь Володимирович БІЛОКІНЬ, який надав трактор з буром для підготовки ямок, та керівник регіонального управління СТОВ «Говтва» Костянтин Петрович НАЗАРЬКО, посприявши у підвезенні води для поливу.

 

Крім того, маячківці поділилися саджанцями павловнії з односельцями, тож незабаром їх висадять на території всього села, а також у Лівенському. Про це розповів депутат СТГ Василь Васильович МАСЛЕЙ.

 

Висаджували павловнію і в Соколовій Балці. Тут діти під керівництвом вчителя біології Лариси Анатоліївни ПОГЛАЗОВОЇ дуже постаралися, аби виплекати кожну рослинку, і їм вдалося виростити з насіння більше 500 добротних саджанців. Навіть дали оголошення, аби їх якнайшвидше могли взяти всі бажаючі й посадити біля двору чи в громадських місцях. Охочих знайшлося чимало, тому багато рослин роздали людям, 25 штук висадив Андріївський клуб, ростиме павловнія і біля Соколовобалківського СБК – про це подбала його директорка Світлана Петрівна ЖИТНИК, а також біля спортивно-дитячого майданчика на «першій бригаді». Активно долучилися до акції працівники апарату виконкому, посадивши біля адмінбудинку близько тридцяти саджанців. Стільки ж повіз із Соколової Балки на Лівенське та Шедієве заступник голови громади Микола Анатолійович ЗАВЕЗЬОН.

 

«Хочеться висловити велику вдячність дітям та вчителям нашої Соколовобалківської школи, які сіяли, доглядали, викохували кожну рослинку і потім роздали їх на всю громаду, – каже заступниця голови СТГ Світлана Миколаївна КАЛІНІЧЕНКО. – Вони великі молодці!».

 

Слова подяки за старанність, за те, що активно долучилися до цієї акції, висловлює всім, хто вирощував і висаджував павловнію, і керівництво Нехворощанської громади. Усього школярі зуміли виростити з тендітних насінин близько тисячі саджанців і тепер головне, щоб вони прижилися, а потім, дасть Бог, дочекаємось і їхнього цвітіння.

 

Нижче – фотознімки, на яких зафіксовано миті з акції «Хай росте павловнія!», що пройшла у Нехворощі, Маячці, Соколовій Балці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь