Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

На життєвому календарі – 85!

Дата: 03.07.2021 20:28
Кількість переглядів: 189

Фото без описуНа перший погляд, життя нехворощанки Антоніни Самсонівни КОТЕНКО не вирізняється чимось особливим з-поміж багатьох її ровесниць, на чию долю випав період німецької окупації та важкі повоєнні роки з голодом 1947-го та відбудовою народного господарства. Мало хто тоді думав про навчання у вузах, всі після школи йшли «на трудовий фронт». Отак і героїня нашої розповіді – після закінчення семирічки відразу пішла на колгоспну ферму. Спочатку довірили їй доглядати групу телят, а невдовзі вже й групу корів довірили, стала вона дояркою. Майже двадцять літ віддала цій важкій роботі, яка чомусь вважається жіночою. А коли в 1973 році нехворощанські колгоспи об’єднали в один, пішла працювати пташницею.

 

Та не тільки колгоспною роботою повнилися її будні, ще ж вдосталь було й сімейних турбот. Антоніна Самсонівна виховала трьох дітей – Григорія, Олександра і Людмилу, які потім обдарували її п’ятьма онуками, тепер уже і троє правнуків навідуються до бабусі у двір.

 

Сьогодні всі вони зберуться за святковим родинним столом, адже у їхньої мами, бабусі та прабабусі на життєвому календарі – 85! Поважна дата, з якою Антоніну Самсонівну вже привітали секретар сільської ради Світлана БУГОРСЬКА і депутат нашої СТГ Тетяна ГРИЦАЙ. Вручили яскравий букет липневих квітів і від імені голови громади Віктора ДУБОВИЧА та від себе особисто бажали ювілярці здоров’я й довголіття, щоб у її світлиці з кожним роком більшало правнучат і повнилася хата радістю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь